Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Postat de gicuta69 in Dulciuri
21 Aug 2015 | 57522 vizualizari
Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, ba chiar de post, care merita incercat.

Ingrediente

  • 1,8-2 kg mere
  • 350 g biscuiti populari (40 bucati)
  • 350 g zahar
  • 4 plicuri budinca de vanilie
  • 650 ml apa
  • 150 g stafide
  • o sticluta cu esenta de rom
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • un praf de sare

Mod de preparare

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom.
Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care le lasam doar sa se inmoaie, fara sa se zdrobeasca. Dizolvam cele 4 plicuri de budinca in cei 150 ml de apa ramasi si le adaugam peste mere, lasand sa mai fiarba cateva minute (2-3), amestecand continuu. Cand este gata, adaugam stafidele, un praf de sare si scortisoara. Asezam un rand de biscuiti intr-un vas dreptunghiular , apoi un strat din crema de mere fierbinte. Asa procedam in continuare, pana terminam biscuitii si compozitia de mere. In final trebuie sa avem 3 straturi de biscuiti si 3 de mere, ultimul fiind de mere. Se lasa sa se raceasca, apoi o vom pune la frigider 2-3 ore, timp in care biscuitii se vor inmuia si vom putea taia prajitura.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Postat de Constelatialeu

Desert mucenici moldovenesti cu fanta, de post

Aluat : In vasul robotului cernem faina, adaugam sarea si zaharul si amestecam. Intr-un castronel sfaramam drojdia, adaugam 1 lingura zahar si o lingura faina si diluam cu suc fanta caldut, lasam...

Citeste continuarea

Fursecuri in doua culori

Postat de Geanina87

Fursecuri in doua culori

Aluatul alb: Se mixeaza bine untul si zaharul,se adauga oul si esenta, dupa care se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt. Se framanta un aluat nelipicios. Aluatul maro: Se procedeaza...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.08.2015, 10:59
Cred ca e tare buna ...mai ales ca e cu mere
la 21.08.2015, 11:03
Este foarte buna,Andreea!
la 21.08.2015, 11:12
Cred ca e tare buna!
la 21.08.2015, 11:35
Delicioasa prajitura ai facut!
la 21.08.2015, 11:58
Imi place! Arata tare bine!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking