Ingrediente
- 5 oua
- 5 linguri de ulei
- 200 g zahar
- 200- 230 g faina
- 1 plic de parf de copt
- 6 mere mari
- 180- 200 g zahar
- 2 linguri zeama de lamaie
- 200 ml frisca lichida
- 50 g ciocolata rasa
Mod de preparare
Pentru blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile cu zaharul. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Amestecam galbenusurile cu albusurile, adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o spatula. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul princalzit la 180 de grade C, pentru aprox. 25-30 de minute.
Apoi, trecem la caramelizarea merelor. Dam merele pe razatoarea mare si le punem cu zaharul intr-o craticioara pe foc. Isi vor lasa zeama, dar noi le lasam pe foc pana cand se evapora zeama. (mai mult decat le lasam cand facem placinta). Amestecam din cand in cand. La final, adaugam si zeama de lamaie dupa gust.
Mixam frisca si o dam la rece.
Cand blatul este complet racit, adaugam merele, uniformizam, apoi adaugam frisca. Ornam deasupra cu ciocolata rasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|