Desert prajitura cu mere razuite si scortisoara

Postat de trifadalia in Prajituri
24 Iul 2018 | 2283 vizualizari
Desert prajitura cu mere razuite si scortisoara

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • un praf de sare
  • 250 gr unt sau margarina ( lasata la temperatura camerei)
  • 150 gr zahar
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus de ou
  • smantana cat cuprinde
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • 1 kg de mere dulce acrisor
  • 100 gr zahar
  • 2 lingurite de scortisoara
  • 3 linguri de gris

Mod de preparare

Merele se curata si se dau pe razatoarea mare, apoi se presara cu zaharul si cu scortisoara si se lasa sa se inmoaie. Intre timp se prepara aluatul.

Se cerne faina si se adauga untul, se framanta bine pana se omogenizeaza bine si devine un aluat sfaramicios. Se adauga si zaharul si se amesteca cu ingredientele uscate.

Se sparg ouale, se adauga sarea, bicarbonatul stins cu zeama de la o lamaie, peste ele se pune o lingura de smantana, apoi se incepe la amestecarea aluatului pana se formeaza un aluat care sa se poata intinde cu sucitoarea. Daca este cazul, se mai completeaza cu smantana cat este cazul. Compozitia rezultata se imparte in doua. Prima bucata se intinde cu sucitoarea si se pune in tava unsa si tapetata cu unt. Peste prima foaie se presara grisul, apoi se storc merele si se intind peste foaie. Peste merele intinse se intinde si a doua foaie.

Tava se da la cuptorul preincalzit la copt timp de 45 de minute, la 150 de grade C.

Cand este rece, se pudreaza cu zahar vaniliat. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere razuite si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu mere

Postat de andaoana

Desert prajitura rasturnata cu mere

La aceasta reteta, eu am folosit mere razuite in toamna si puse la pastrat, in congelator. In punga am avut 800 gr de mere. Daca folositi mere proaspete, cumparati 1 kg de mere, de preferinta...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere

Postat de trifadalia

Desert prajitura cu mere

 Intr-un castron, se pune faina, sarea, untura si zaharul. Se framanta pana ce se omogenizeaza untura cu faina. Se adauga ouale si la urma, iaurtul cat sa fie un aluat sa il poti intinde. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.07.2018, 13:01
la 24.07.2018, 16:06
la 24.07.2018, 17:38
Mere si scortisoara, mereu o combinatie castigatoare
la 25.07.2018, 09:05
deliciu
la 25.07.2018, 11:08
Buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking