Ingrediente
- Pentru aluat:
- 375 g faină
- 50 g zahăr
- 175 g unt topit
- 1 praf de sare
- Pentru umplutura de mere:
- 2 kg mere (au rămas 1,3 kg mere curățate)
- 50 g zahăr
- 1 linguriță scorțișoară
- 1 lingură cu vârf de amidon
- Pentru crema de brânză:
- 500 g brânză proaspătă, de vaci
- 120 g smântână
- 50 g zahăr
- 30 g zahăr vanilat
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 2 ouă
- 2 linguri amidon
Mod de preparare
Pregătești, mai întâi, merele. Le cureți de coajă și semințe și le tai în cubulețe mari. Adaugi zahărul peste ele și le amesteci bine, apoi le pui pe foc pentru 10 minute, timp în care zahărul se topește, se formează sirop și se înmoaie. Se adaugă scorțisoara și se amestecă.
În funcție de cât sirop se formează, adăugi amidon. Eu am adăugat 1 lingură cu vârf. Omogenizezi compoziția și o lași să se răcească.
Pentru aluat, amesteci făina cu zahărul și sarea și adăugi untul topit, amestecând intens până la omogenizare. Vei obține un aluat nisipos ca și cel de crumble.
Amesteci brânza cu zahărul, smântâna,esența și cele două ouă. În funcție de consistența amestecului, adăugi amidon sau griș. Eu am adăugat 2 linguri rase de amidon.
Asamblezi prăjitura cu mere și cremă de brânză cu vanilie într-o tavă de 35x25 cm.
Tapetezi tava cu hârtie de copt, apoi întinzi în tavă 3/4 din aluat, presându-l cu mâinile.
Peste aluat întinzi merele, deasupra lor, crema de brânză, iar peste aceasta sfărâmi aluatul oprit.
Introduci tava în cuptorul preîncălzit pentru 40-50 de minute, la 180 de grade, sau până când se rumenește prăjitura.
Lași, apoi, prăjitura să se răcească pentru a o putea porționa frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si crema de branza cu aroma de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|