Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de oanapl in Prajituri
4 Apr 2020 | 5831 vizualizari
Desert prajitura cu mere si nuci

Dacă tot avem timp zic să pornim cuptoarele. Pentru această prăjitură delicioasă am avut ca sursă de inspirație o rețetă de la Cleme (căreia îi mulțumesc pentru idee și o pup :* ). Eu am folosit jumătate din cantitatea de zahăr (folosită în rețeta originală) și a fost suficient, pentru noi. Am un singur regret: că am pus doar 150g nuci și ar fi fost bine dacă puneam mai multe (că tare mult îmi plac nucile în prăjituri). Am mai modificat puțin rețeta: am pus 5 ouă (în loc de 4), că mi-a trimis mama-soacră o grămadă de ouă, de pot să pun o cloșcă :))

Ingrediente

  • pentru blat ( tava 35/25 cm):
  • 5 ouă
  • 100 g zahăr
  • 380 g făină
  • 250 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • esență de lămâie
  • 150 g nucă
  • pentru umplutură:
  • 2 kg mere
  • 80 g zahăr
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • 2 linguri amidon

Mod de preparare

Se curăță merele de coajă, se dau pe răzătoarea mare, apoi se storc și se pun la călit, împreună cu zahărul. După ce s-au înmuiat, se adaugă scorțișoara și amidonul și se amestecă bine, se mai lasă cca 5 minute pe foc, apoi se lasă să se răcească.


Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul măcinat și se mixează până când se obține o bezea tare. Separat se amestecă gălbenușurile cu laptele, uleiul și esența de lămâie. Acest amestec se încorporează în albușurile bătute bine, cu mișcări ușoare de jos în sus. Se adaugă făina cernută și praful de copt și se omogenizează ușor.
Se toarnă jumătate din aluat în tava tapetată cu hârtie de copt și se bagă în cuptorul preîncălzit la 180 grade C, pentru 10 minute. Cât stă tava la cuptor, se toacă nuca grosier.
Se scoate tava din cuptor, se presară jumătate din nucă, se întind merele călite, peste acestea se toarnă restul de aluat, se nivelează și se presară nucile rămase. Se dă din nou tava la cuptor pentru cca 35-40 minute, până când trece testul scobitorii și apoi se scoate tava din cuptor, se scoate prăjitura cu tot cu hârtia de copt, pe un grătar și se lasă să se răcească bine, apoi se porționează prăjitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere si nuci

Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura cu mere, nuci si branza

Pentru umplutură, se curăță merele și se dau pe răzătoarea mare. Se storc de zeamă și călesc în unt cu zahăr pentru 5-7 minute (să nu fie prea uscate). Când sunt gata, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2020, 18:28
minunata
la 04.04.2020, 18:29
Bună combinație, la umplutură...!
la 04.04.2020, 18:39
la 04.04.2020, 18:41
Mulțumesc Cătălina!
la 04.04.2020, 18:41
Mulțumesc Rodica!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking