Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

Postat de ctlina in Prajituri
15 Dec 2020 | 2274 vizualizari
Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)

Dupa reteta clasica cu cream cheese - vezi aici- va prezint o varianta cu ciocolata fara gluten, fara lactoza si cu indulcitor natural. Utilizarea morcovilor in prajituri este o idee veche din Evul Mediu cand zaharul era un produs scump si morcovul il inlocuia. https://www.blogulluicatalina.com/2020/12/prajitura-cu-morcovi-si-ciocolata.html

Ingrediente

  • 150 gr de morcovi
  • 100 gr de pudra/faina de migdale
  • 50 gr faina de nuci
  • 150 gr de ciocolata neagra 85%
  • 3 oua
  • 75 gr de indulcitor natural eritritol
  • 40 gr ulei de masline bio
  • 90 ml lapte de cocos fara zahar
  • 1 lingurita rasa de condimente pentru turta dulce (amestec scortisoara/cuisoara/nucsoara/anason)
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 50 gr miez de nuca
  • decor: nuca de cocos, ciocolata rasa

Mod de preparare

Uscati faina de migdale si faina de nuci intr-o tigaie , amestecand in continuu timp de 5 minute. Luati de pe foc , adaugati indulcitorul amestecati si lasati sa se raceasca.

Incorporati aboi bicarbonatul.
Incalziti cuptorul la 160°C.
Curatati si dati pe razatoare morcovii.
Topiti ciocolata neagra la bain-marie. Amestecati si cand este complet topita puneti uleiul de masline si amestecat impreunai.

Lasati sa se raceasaca un pic.

Bateti ouale intregi timp de 5 minute pana-si dubleaza volumul. Puneti treptat fainele amestecate cu indulcitorul si bicarbonatul.

Adaugati ciocolata racita si amestecati. Compozitia era cam groasa am adaugat lapte de cocos.  

Puneti compozitia intr-o forma unsa si tapetata cu hartie de copt (20 x 20 cm). Decorati cu miez de nuca. Dati la cuptor timp de 30-35 minute.

Lasati sa se raceasca. Decorati cu ciocolata rasa sau cu nuca de cocos rasa. Taiati bucati si serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu morcovi si ciocolata/ Carrot Cake (fara gluten si lactoza)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert muffins cu cocos si inima de ciocolata

Postat de Corina33

Desert muffins cu cocos si inima de ciocolata

Se mixează oul cu zahărul, se adaugă vanilia, laptele și uleiul. La sfârșit adăugăm nuca de cocos și făina cernută împreună cu praful de copt si bicarbonatul. Dăm drumul...

Citeste continuarea

Briose cu frisca si piure de visine

Postat de rocsi_1612

Briose cu frisca si piure de visine

Briosele: Separam ouale, mixam galbenusurile spuma cu zaharul, apoi adaugam uleiul si laptele. Punem praful de copt, zaharul pudra cu pastai de vanilie, iar la final faina. Albusurile le batem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.12.2020, 22:27
la 15.12.2020, 22:33
la 16.12.2020, 09:58
Buna!
la 16.12.2020, 19:21
Hmmm, de probat!
la 16.12.2020, 20:59
O reteta delicioasa!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking