Desert prajitura cu nuca

Postat de Meea in Prajituri
8 Ian 2018 | 41644 vizualizari
Desert prajitura cu nuca

Cum să vă fac să mă credeți că această prăjitură este chiar cea mai bună din lume? Am zis că vă scriu... parcă aș putea mai mult! Să fac poze în așa fel încât să surprind delicatesea prăjiturii....dar nu reflectă nici măcar 50% din gustul ei! Să vă trimit și vouă... n-aș reuși mai deloc să duc la îndeplinire acest plan deși știu că deja ți-ai zis în minte: ”O, da!!”. Mi-a mai rămas doar gândul că ați putea pregăti voi această prăjitură și să vedeți ce delicioasă este! Siiiincer, este o prăjitură ușurică și merită fiecare secundă din momentul în care ați început să o pregătiți. Deja plănuiesc să o mai fac o dată săptămâna aceasta, deci bag dieta rapidă până vineri! M E R I T Ă!! 
          Cum să vă mai conving? Pur și simplu nu pot lăsa ca această prăjitură sa scapde negătită! Dacă o pregătiți și nu iese bună. vă trimit 1 tort făcut ca la carte! Din blatul și crema acestei prăjituri haha:)). Serios acum, este una dintre cele mai bune prăjituri și știu că auziți des acest lucru, dar uneori chiar este adevărat. Parcă nici pe mine nu m-aș lăuda atât dacă mi-aș face autobiografia haha:)).
          Pe lângă toate acestea, suuunt foarte entuziasmată să vă spun că ne pregătim pentru Crăciun! Revin cu surprize dulci și cochete!

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 8 albușuri
  • 16 linguri zahăr
  • 200 g nucă măcinată
  • 4 linguri făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • Ingrediente cremă:
  • 8 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 250 unt
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • Ingrediente krantz:
  • 3 linguri zahăr
  • 100 g nucă măcinată
  • Ingrediente decor:
  • cacao

Mod de preparare

          Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă băț.

          Adăugăm 50 g nucă, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ample, de jos în sus.
          Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făină) și dăm tava la cuptor până când aluatul capătă o nuanță arămie pe deaspura. Repetăm aceiași pași pentru următoarele 3 foi.

          Crema: amestecăm gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când obținem o cremă groasă ca o budincă.

          Separat, mixăm untul moale. Adăugăm câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită, mixând bine după fiecare adăugare.           Krantz: punem cele 3 linguri de zahăr la caramelizat. Când zahărul capătă o nuanță arămie, adăugăm nuca. Punem amestecul pe o tavă unsă cu ulei și lăsăm sa se răcească.
         După ce s-a răcit, tocăm krantz-ul cu un tocător sau îl punem în blender să îl mărunțim.  

       Asamblare: punem primul blat în tavă, întindem apoi un sfert din cremă, al doilea blat, etc. Deasupra punem krantz-ul și pudrăm cacao.           O nebunie delicioasă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fulg de Nea

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.01.2018, 20:36
Cat de senzationala este aceasta prajitura. Bravo, fata harnicuta si frumoasa!
la 08.01.2018, 20:47
wooow! foarte faina!
la 08.01.2018, 20:49
la 08.01.2018, 20:53
Îmi plac foarte mult prăjiturile cu nucă!
la 08.01.2018, 21:03

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking