Ingrediente
- Ingrediente blat:
- 8 albușuri
- 16 linguri zahăr
- 200 g nucă măcinată
- 4 linguri făină
- 2 lingurițe praf de copt
- Ingrediente cremă:
- 8 gălbenușuri
- 200 g zahăr
- 250 unt
- 300 ml lapte
- 2 linguri amidon
- Ingrediente krantz:
- 3 linguri zahăr
- 100 g nucă măcinată
- Ingrediente decor:
- cacao
Mod de preparare
Blat: Împărțim cantitățile în 4 părți egale pentru că urmează să coacem separat cele 4 foi. Așadar, mixăm spumă tare 2 albușuri după care adăugăm 4 linguri de zahăr și continuăm mixarea până când spuma stă băț.
Adăugăm 50 g nucă, 1 lingură de făină, jumătate de linguriță praf de copt și amestecăm cu o spatulă, cu mișcări ample, de jos în sus.
Turnăm aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt (sau ulei și făină) și dăm tava la cuptor până când aluatul capătă o nuanță arămie pe deaspura. Repetăm aceiași pași pentru următoarele 3 foi.
Crema: amestecăm gălbenușurile, zahărul, laptele și amidonul. Punem amestecul pe foc și amestecăm continuu, până când obținem o cremă groasă ca o budincă.
Separat, mixăm untul moale. Adăugăm câte o lingură din crema de gălbenușuri răcită, mixând bine după fiecare adăugare. Krantz: punem cele 3 linguri de zahăr la caramelizat. Când zahărul capătă o nuanță arămie, adăugăm nuca. Punem amestecul pe o tavă unsă cu ulei și lăsăm sa se răcească.
După ce s-a răcit, tocăm krantz-ul cu un tocător sau îl punem în blender să îl mărunțim.
Asamblare: punem primul blat în tavă, întindem apoi un sfert din cremă, al doilea blat, etc. Deasupra punem krantz-ul și pudrăm cacao. O nebunie delicioasă!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|