Ingrediente
Pt. blat:
- 6 albusuri
- 4 galbenusuri
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g nuca macinata
- 2 linguri faina
- 1 plic praf de copt
Pt. crema:
- 2 galbenusuri
- 4 linguri zahar
- 100 ml lapte
- 1 lingura faina alba
- 100 g unt
- 250 g mascarpone
- sucul de la jumatate de lamaie
Pt. ornat:
- 2-3 linguri nuca macinata
- 1-2 linguri nesquik
Mod de preparare
Blatul: Albusurile se mixeaza spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat pe rand si se mixeaza bine dupa fiecare. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.
Crema: Cele 2 galbenusuri se amesteca cu zaharul, faina si laptele. Se omogenizeaza bine apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba incet pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se amesteca cu untul. Se lasa la racit. Cand s-a racit bine de tot, se amesteca impreuna cu mascarpone si la final se adauga zeama de lamaie.
Se intinde crema peste blat, se niveleaza iar deasupra se presara nuca macinata apoi nesquik-ul. Se da la rece pana la servire.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si crema cu mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|