Braduti de sarbatoare

Postat de simona72 in Prajituri
10 Dec 2015 | 4827 vizualizari
Braduti de sarbatoare

O reteta inedita pentru mine. La indemnul dragei mele Laura Nechita mi-am achizitionat cateva jucarioare, cu care sa pregatesc ceva bun pentru sarbatorile ce bat la usa. Inedita pentru mine este  sfecla rosie la un dulce. Imi aduc aminte ca, Laura a folosit sfecla intr-o prajitura dea ei la un blat. Nu pot sa zic ca mi-am propus din timp sa fac asa ceva, a fost inspiratie de moment. Si pentru ca totul sa fie perfect am folosit si Green Sugar, un dulce natural cu zero calorii si indice glicemic.

Ingrediente

4 oua

  • 2 sfecle rosii coapte in cuptor (aproximativ 200 g amandoua)
  • 3 linguri Green Sugar
  • 1 praf mic de sare
  • 200 gr faina
  • 1 lingura praf de copt
  • Coaja rasa de la 1 portocala
  • 70 gr unt topit
  • Pentru decor:
  • 50 gr ciocolata alba
  • Bombonele

Mod de preparare

Ouale intregi se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga inlocuitorul de zahar si se continua mixarea pana oaule devin spumoase si se aseamana cu o crema. Se adauga untul topit si racit, sfecla rosie data pe razatoarea cu gauri mari, se mixeaza usor ingredientele. Faina se amesteca cu praful de copt. La ingredientele umede se aduaga coaja rasa de portocala si faina. Se amesteca usor cu un tel tip para, pana la incorporarea ingredientelor.

Aluatul rezultat se distribuie in forme din silicon, eu am folosit forma braduti si mini checuri (noile jucarii), se umplu formele doar pe treisferturi, avand in vedere ca aluatul va creste in timpul coacerii. Se dau formele la cuptorul incins la 165 grade pentru 17-20 minute. Se scot dulciurile pe un grilaj si se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu ciocolata alba topita pe baie de aburi si bombonele mici rosii. Sa va bucurati impreuna cu cei dragi de bucatele voastre!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Braduti de sarbatoare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Strudele cu cirese

Postat de Irina

Strudele cu cirese

Am spalat ciresele, le-am rupt coditele si am scos samburii.  Ciresele le-am pus intr-o sita, deasupra unui bol, impreuna cu 2 linguri de zahar, pentru a-si lasa zeama. Asa de carnoase au...

Citeste continuarea

Mascarpone de casa

Postat de Lia1

Mascarpone de casa

1. Pune smantana intr-o oala cu fund dublu sau una foarte groasa si incalzeste-o la foc mediu-scăzut, amestecand constant, pana cand ajunge la 85/90 ° C. Va dura aproximativ 15 minute. Daca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.12.2015, 10:12
Ce frumusei sunt! I-am apreciat si pe blog.
la 10.12.2015, 10:12
Bradut dragut dar nu are globuri ce frumos te joci tu
la 10.12.2015, 10:12
ce frumusei braduti ai facut
la 10.12.2015, 10:14
Meri, multumesc tare mult!
la 10.12.2015, 10:14
Adeluta, am pus niste bombonele mici rosii in loc de globuri mai aduci si tu, da?

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking