Desert prajitura cu pere cu banane

Postat de sufletista in Prajituri
23 Ian 2020 | 1940 vizualizari
Desert prajitura cu pere cu banane

, Bunatati pentru Craciun"

Ingrediente

  • 2 pere
  • 1 banana
  • 1 lingura migdale
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura zahar brunt
  • 1 lingura unt
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbir

Mod de preparare

Ungem tava cu unt(eu am folosit o tava de tarta)adaugam zaharul brun si cel alb.

Curatam perele de coaja si de seminte,le taiem in 4,asezam in tava si in lcurile ramase adaugam felii de  banana.

Dam tava la cuptorul incalzit cca 10 min pana ce se caramelizeaza usor.

Intre timp mixam albusurile cu un praf de sare,adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,adaugam galbenusurile si micam pana ce se omogenizeaza.

Cernem faina cu condimentele dupa gust,amestecam cu paleta cu miscari usoare de jos in sus.

Scoatem tava de la cuptor adaugam migdalele si turnam deasupra aluatul.

Dam tava la cuptor cca 20 min(facem proba cu scobitoarea)la 180 grade.

O lasam sa se raceasca cca 5 min in tava dupa care o rasturnam pe un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu pere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu gem

Postat de retetele_tinei

Prajitura cu gem

Se amesteca untul cu faina, zaharul, galbenusele, coaja rasa de lamaie, smantana si sarea. Separat, se amesteca drojdia cu laptele. Laptele cu drojdia se pun peste aluat si se amesteca....

Citeste continuarea

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Postat de gabrielacuisine

Cornulete cu nuca si gem/ Rugelach

Este cat se poate de simplu. Intr-un bol frecam bine untul moale impreuna cu branza Philadelphia (tot la temperatura camerei) si cu zaharul brun pana devine ca o pasta. Adaugam faina treptat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2020, 20:18
imi plac perele asa mult incat nu vreau sa le combin cu nimic, dar sigur este o prajitura aromata si parfumata
la 23.01.2020, 20:33
Bunuță...!
la 23.01.2020, 20:43
la 23.01.2020, 20:51
la 23.01.2020, 20:55
Buna!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking