Desert prajitura cu piscoturi

Postat de Meea in Prajituri
8 Sep 2019 | 264 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi

Zi-mi trei ingrediente pe care le vrei într-o prăjitură ca să poți să fii mulțumit de gust sau mai bine lasă că îți zic eu patru, nu trei: vanilie, cacao, pișcoturi și frișcă. Simți deja gustul lor? Ei bine, despre asta este vorba astăzi, despre o prăjitură divină care are tot ceea ce ai nevoie acum. Are o textură pufoasă și cremoasă, absolut delicioasă! Ți-a plăcut rima? Ahm și fie vorba între noi, am mai pus și puțină dragoste, că știi că așa iese treaba ca la carte!           Știi că nu pot să las lucrurile simple, îmi place să le complic ha! Pentru crema de astăzi, am ales să adaug și puțină cremă la plic „Creme Ole”. Nu sunt fană cremelor la plic, dar această cremă este foarte bună și fresh, iar combinația ei cu crema noastră de bază este o nebunie! Încearcă și tu și vezi, am dreptate

Ingrediente

  • Ingrediente blat:
  • 5 ouă
  • 10 linguri zahăr
  • 10 linguri făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 4 linguri cacao
  • 100g ciocolată (topită)
  • Ingrediente cremă:
  • 300ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 200g zahăr
  • 2 linguri amidon de porumb
  • Esența de vanilie
  • 250g unt
  • un plic Creme de vanilie (folosim doar jumătate de plic)
  • 200ml lapte (pentru crema la plic)
  • Ingrediente asamblare:
  • pișcoturi
  • lapte cu cacao
  • 200ml frișcă bătută
  • bucăți de ciocolată

Mod de preparare

Blat: mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Adăugăm zahărul și continuam mixarea până când spuma stă băț. Punem gălbenușurile și le încorporăm bine. Adăugăm făina, praful de copt și cacaua.Turnăm aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt (eu ung tava cu puțin ulei, apoi ung și hârtia de copt cu puțin ulei). Lăsăm blatul la cuptor, la foc mic, până când trece testul cu scobitoarea.

Crema: amestecăm gălbenușurile cu zahărul,vanilia și laptele. Punem amestecul pe foc, adăugăm amidonul și amestecăm continuu, pe foc mic, până când obținem o cremă de consistența unei budinci.Lăsăm crema la răcit puțin. După ce s-a răcit puțin, o mixăm la viteză mare pentru 5-6 minute. Începem să adăugăm untul moale (la temperatura camerei) tăiat cubulețe, mixând bine după fiecare adăugare. Separat, mixăm jumătate din cantitatea plicului Creme Ole cu 200ml lapte. Adăugăm crema obținută peste crema noastră și lăsăm amestecul la rece puțin.

 Asamblare: cu ajutorul unui pai, înțepăm blatul și turnăm în găurile făcute ciocolata topită. Întindem mai mult de jumătate din cremă, punem pișcoturile înmuiate în lapte cu cacao, apoi întindem restul de cremă. Deasupra am pus frișca bătută, ciocolată și puțin caramel întărit.

Ti-am spus eu că facem treabă delicioasă astăzi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Retete similare

Desert de vara

Postat de Constelatialeu

Desert de vara

Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris........

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de anuta

Desert prajitura cu piscoturi si mure

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider. Se taie 7-8 piscoturi in 2...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 08.09.2019, 21:40
la 08.09.2019, 22:04
la 09.09.2019, 10:04
Delicioasa!
la 09.09.2019, 10:04
Cat de bine arata!
la 09.09.2019, 17:53
buna!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking