Desert prajitura cu piscoturi si mure

Postat de anuta in Prajituri
18 Mai 2019 | 3318 vizualizari
Desert prajitura cu piscoturi si mure

Retete pentru mese in familie".

Ingrediente

  • (forma cu diam.22 cm);:
  • 20 buc piscoturi
  • 200 ml frisca lichida
  • un pahar sirop si fructe de mure(o mana de mure fierte cu o cana de zahar)
  • 2 linguri de branza de vaci
  • 1 pachetel de gelatina (10 g)
  • 75 g ciocolata alba

Mod de preparare

O mana de mure proaspete se dau in cateva clocote cu o cana de zahar si 100 ml apa rece, apoi se lasa sa se raceasca bine, chiar se dau 10-15 minute la frigider.

Se taie 7-8 piscoturi in 2 jumatati egale, apoi cu un cutit bine ascutit le mai taiem, fiecare jumatate pe lung si cu aceste jumatati subtiate decoram marginea formei, asezand una langa cealalta. Bucatile ramase se maruntesc cu ajutorul unui robot, apoi se amesteca cu ciocolata topita la bain marie impreuna cu 2 linguri de frisca. Se amesteca bine cu o lingura apoi turnam amestecul in forma si presam usor cu dosul lingurii, pana obtinem un strat uniform si bine tasat.

Mixam frisca bine, apoi adaugam branza, mixam, apoi adaugam si siropul cu mure, adaugam gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Turnam amestecul in forma, decoram cu un piscot, cateva mure proaspete si turnam sirop, in fir subtire, peste biscuitii care decoreaza marginea prajiturii. O dam la rece o ora apoi se serveste rece!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu piscoturi si mure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura cu mure si mango sau Prajitura Zmeoaicei

Aceste deserturi pregatite in forme Silikomart necesita timp mare de pregatire si multa rabdare, deoarece trebuie sa stea la congelator de la 3-4 ore pana la 12 ore sau mai mult.  Frisca :...

Citeste continuarea

Desert prajitura Mirela

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Mirela

Mai intai am rupt ciocolata bucatele si am pus-o la topit pe baie de aburi, cu frisca lichida. Nu trebuie sa atinga punctul de fierbere, cand este ciocolata topita, se trage de pe baia de aburi,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.05.2019, 11:02
Un deliciu...!
la 20.05.2019, 11:20
Ce bine arata!
la 20.05.2019, 14:30
Multumesc
la 20.05.2019, 14:40
la 20.05.2019, 15:36
Cat de bine arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking