Desert prajitura cu prune

Postat de katty in Dulciuri
1 Sep 2017 | 4664 vizualizari
Desert prajitura cu prune

Ingrediente

  • BLAT 1:
  • 100 gr unt,
  • 100 gr zahar,
  • 1 ou,
  • 150 gr faina,
  • un praf de sare,
  • zahar vanilat
  • BLAT 2:
  • 3 oua,
  • 3 linguri zahar,
  • 3 linguri faina
  • 350 gr prune coapte
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Pregatim mai intai blatul 1.

Mixam bine  untul cu zahar si un praf de sare, apoi adaugam oul, zaharul vanilat si faina. Obtinem un aluat putin mai gros decat cel de chec, pe care il intindem cu lingura intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10 minute. Intre timp spalam prunele, le scoate samburii si le taiem in sferturi, apoi pregatim blatul 2.

Separam ouale. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana obtinem consistenta unei smantani mai groase. Adaugam galbenuurile, mixam, apoi cernem deasupra faina. Amestecam usor cu o lingura pana incotporam faina. Scoatem blatul1 din cuptor, asezam deasupra prunele, apoi intindem blatul 2. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana cand blatul de deasupra se rumeneste usor. Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca.Inainte de servire presaram deasupra zahar pudra si o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2017, 10:14
la 01.09.2017, 10:52
la 01.09.2017, 11:43
la 01.09.2017, 12:16
la 01.09.2017, 12:41
O prăjitură delicioasă și de sezon!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking