Desert prajitura cu prune

Postat de dantes in Prajituri
17 Oct 2020 | 2159 vizualizari
Desert prajitura cu prune

O prajitura simpla si gustoasa

Ingrediente

  • prune 500 g
  • faina 250 g
  • oua 6 buc
  • zahar 200 g
  • ulei 50 ml
  • esenta de vanilie 5 ml
  • sare

Mod de preparare

Se spala prunele, se rup in doua, se scot samburii.

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de vanilie.

Albusurile cu un praf de sare se mixeaza pana cand devin o spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana cand se obtine o bezea tare.

Se incorporeaza galbenusurile in bezea si se amesteca bine. Se adauga faina si se amesteca cu miscari lente de jos in sus.

Se tapeteaza tava cu hartie de copt, se toarna amestecul in tava, se niveleaza cu o spatula si se pun deasupra prunele apasand usor.

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru circa 30 minute se face testul scobitorii si daca este gata, se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura, apoi se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Postat de oanapl

Desert prajitura cu branza si dulceata de prune

Pentru blat, se bat ouăle cu zahărul și un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă apoi uleiul și se amestecă până se încorporează. Se amestecă făina cu praful...

Citeste continuarea

Desert negresa de post cu gem

Postat de robert_badica

Desert negresa de post cu gem

Într-un bol punem ingredientele umede, respectiv laptele, uleiul, gemul şi esenţa de rom. Amestecăm bine cu un tel, apoi adăugăm făina cernută împreună cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.10.2020, 10:57
Foarte bună!
la 17.10.2020, 11:42
Ce buna e!
la 17.10.2020, 12:36
la 17.10.2020, 13:26
la 17.10.2020, 13:48

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking