Desert prajitura cu prune plate

Postat de Gheorghita_T in Prajituri
19 Aug 2018 | 2521 vizualizari
Desert prajitura cu prune plate

Va prezint un pandispan pufos si aromat care in combinatie cu prunele plate dulci acrisoare,  rezulta o prajitura delicioasa!

Ingrediente

  • 5 oua medii, separate in albusuri si galbenusuri.
  • 220 g faina
  • 230 g zahar si putin zahar pentru prune
  • ½ pliculet de praf de copt
  • 1 esenta de vanilie de la Dr. Oetker
  • 30 ml ulei
  • 1 praf de sare
  • 500 gr prune plate, spalate, curatate de samburi si taiate in sferturi
  • putin zahar pudra pentru ornat la final prajitura

Mod de preparare

Intr-un bol se adauga albusurile si praful de sare si se mixeaza cateva minute, pana cand albusurile devin spuma, treptat se adauga cate o lingura de zahar si mixam. Vom proceda astfel pana cand vom termina tot zaharul.

Adaugam galbenusurile si mixam, apoi se adauga uleiul si se mixeaza, dupa care vom adauga esenta de vanilie si mixam.

Intr-un bol separat se amesteca faina cu praful de copt si adaugam treptat cate o lingura in compozitie, pana incorporam tot amestecul de faina si praf de copt.

Intr-o tava de 26 de cm, tapetata cu hartie de copt (eu am folosit o tava de silicon si nu a mai fost necesar sa folosesc foaie de copt) vom adauga compozitia rezultata, iar deasupra vom pune sferturile de prune plate pe care le-am tavalit prin  putin zahar.

Se da tava in cuptorul preincalzit, la foc mic, circa 20-25 de minute. (in functie de cuptorul fiecaruia prajitura va sta mai mult sau mai putin, dar aveti grija sa nu dati focul prea tare, deoarece riscati ca prunele sa ajunga la fundul tavii si prajitura sa se arda.)

Se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit pana ajunge la temperatura camerei.

O pudram cu putin zahar pudra si o portionam pentru servit.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu prune plate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu zmeura

Postat de panacris

Desert negresa cu zmeura

Ouăle se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat, esența de migdale, până se obține o cremă spumoasă, apoi se adaugă uleiul, laptele amestecându-se usor până se...

Citeste continuarea

Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Postat de mirela0911

Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.08.2018, 16:54
la 20.08.2018, 17:34
la 20.08.2018, 17:41
la 20.08.2018, 18:15
Chiar azi ma gandeam la asa ceva
la 20.08.2018, 18:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking