Desert prajitura cu ricotta si caise

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Iul 2019 | 3998 vizualizari
Desert prajitura cu ricotta si caise

O prajitura delicioasa si racoroasa, perfecta pentru vremea de afara, iar fructele sunt diverse si pe gustul tuturor.

Ingrediente

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 1 cana zahar brun
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 cana ulei
  • 1 cana lapte caldut
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 180 g branza ricotta
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • caise, o piersica
  • zahar pudra pentru ornat

Mod de preparare

Intr-un bol se mixeaza bine ouale, praful de sare, zaharul vanilat si zaharul brun. Se adauga alternativ laptele si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se pune peste crema de oua. Mai intai se amesteca pana se incorporeaza usor faina apoi se porneste mixerul la viteza mica. Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa deoparte.

Branza ricotta se amesteca cu zaharul pudra vanilat. Cu o lingurita se pun gramajoare peste compozitia din tava apoi cu ajutorul unei furculite se amesteca usor, dandu-i aspect de marmorat. 

Caisele si piersica se spala bine, se indeparteaza samburele apoi se taie in cubulete mici. Se pun deasupra blatului si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 35-40 de minute, pana se rumeneste frumos si trece testul scobitorii. Dupa ce se raceste, se pudreaza cu zahar pudra, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si caise" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Retete similare

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Postat de Oana

Desert prajitura cu ricotta si smochine

Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura. Se incinge...

Citeste continuarea

Ricotta Flammeri

Postat de cris2711

Ricotta Flammeri

1) Intaritorul pentru prajituri se amesteca cu putin lapte si apoi se adauga galbenusurile. 2) Intr-o oala mai mica se pune laptele impreuna cu untul,zaharul si zaharul vanilat.Cand fierbe,la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2019, 19:06
Si pe gustul meu
la 21.07.2019, 19:08
Buna!
la 21.07.2019, 19:18
la 21.07.2019, 19:32
minunata!
la 21.07.2019, 19:54
Bună, cu brânză și caise...!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking