Ingrediente
- 50 g stafide
- 3 linguri coniac
- 250 g ricotta
- 50 g gris
- 50 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 80 g zahar
- 3 linguri zeama de lamaie
- coaja rasa de lamaie
- 1 lingurita vanilie
- 1 praf de sare
- 2 linguri gem de caise
- 6-7 smochine pentru décor
Mod de preparare
Stafidele se lasa la hidratat in apa fierbinte pentru 5 minute, se clatesc apoi cu apa, se scurg si se stropesc cu coniacul. Se lasa apoi la inmuiat pana se pregateste prajitura.
Se incinge cuptorul la 170 grade C, se tapeteaza o tava rotunda de 20 cm diametru cu hartie de copt si se presara baza cu putin gris.
Se mixeaza ricotta cu galbenusurile, zeama si coaja de lamaie si zaharul. Se adauga vanilia. Se amesteca faina cu grisul, praful de copt si un praf de sare. Se adauga treptat in compozitia de branza. Se pun apoi stafidele cu tot cu coniac.
Se mixeaza albusurile cu un praf de sare si cand s-au intarit, se adauga treptat in compozitie, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus, pana se obtine un aluat pufos.
Se rastoarna aluatul in forma de copt si se pune la cuptor pentru 40 de minute, pana se rumeneste usor. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa la racit, apoi se unge cu gemul de caise usor incalzil si se decoreaza cu felii de smochine.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu ricotta si smochine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|