Desert prajitura cu rubarba

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2019 | 3307 vizualizari
Desert prajitura cu rubarba

Am tot vazut prajitura cu visine a lui Motan si cum primisem rubarba, am hotarat sa pregatesc prajitura aceasta dar inlocuind visinele cu rubarba. Pot sa spun ca a iesit o minunatie de prajitura ce va trebui repetata curand. Multumesc pentru reteta, Motanel! :-*

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lg ulei
  • un praf de sare
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 4 lg pline cu faina alba
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g rubarba
  • 1 lg faina
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se curata tijele de rubarba, se spala, se sterg cu prosoape de hartie apoi se taie in bucatele mici. Se lasa deoparte.

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si se mixeaza bine pana se obtine o spuma lucioasa ca de bezea. Se pun galbenusurile si se amesteca usor cu o spatula.

Faina alba se amesteca cu praful de copt apoi se incorporeaza in spuma cu miscari usoare de jos in sus. 

Se tapeteaza o tava rotunda cu diametrul de 24 cm, cu hartie de copt. Se toarna compozitia si se niveleaza. Deasupra se asaza bucatile de rubarba care au fost amestecate cu 1 lg de faina. 

Se da tava la cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pt cca 20-25 de minute. Se face testul cu scobitoarea la final. Se scoate prajitura pe un gratar si se lasa la racit.

Se pudreaza cu zahar pudra vanilat, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2019, 20:03
imi place
la 08.05.2019, 20:04
la 08.05.2019, 20:06
Nu am mancat rubarba , inca niciodata Cred ca este buna !!!
la 08.05.2019, 20:14
Nici eu nu știu cum este rubarba, dar știu că ești talentată la prăjituri...!
la 08.05.2019, 20:25
P.S. in scoala primara, mereu in drum spre casa de la cursuri, rupeam dintr-un anume loc viran, cate o tija de rubarba, nu vreti sa stiti cum ii spune popular , o curatam, acum i-as spune decalotam si apoi o savuram pana casa Gustul dulce acrisor si proaspat, batea orice desert preparat acasa!

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking