Ingrediente
- Blat :
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 100 ml ulei
- 4 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- Crema :
- 200 g unt
- 150 g zahar
- 500 g branza de vaci
- esenta de vanilie
- Glazura :
- 850 ml Fanta
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
Mod de preparare
Pentru blat: mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul, iar la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si cele 2 linguri de cacao. Turnam compozitia obtinuta intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana se coace; facem testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.
Pentru crema: mixam untul moale de la temperatura camerei cu zaharul, apoi adaugam branza de vaci si omogenizam. La sfarsit adaugam esenta de vanilie. Aceasta crema o turnam peste blatul din tava.
Pentru glazura: facem budinca conform instructiunilor de pe plic, dar in loc de lapte punem suc Fanta. Lasam aceasta glazura sa se racoreasca putin si cu ajutorul unei linguri o asezam peste crema.
Dam la frigider prajitura pentru minim 3 ore, apoi putem portiona si servi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu suc Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (44)
|