Ingrediente
Pt. blat:
- 200 g faina
- un praf de sare
- 1/2 plic praf de copt
- 80 g zahar
- 80 g unt
- 1 ou
Pt. umplutura:
- 3 galbenusuri
- 1 ou
- 180 g zahar tos
- 2 plicuri zahar vanilat
- 100 g ulei de floarea soarelui
- 500 g urda
- 500 ml lapte dulce
- 1 plic budinca de lamaie
Bezea:
- 3 albusuri
- 3 lg zahar tos
Mod de preparare
Blatul: Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul si praful de copt. Se taie untul cubulete si se pune peste faina. Se amesteca cu degetele apoi se adauga si oul batut. Se framanta un aluat omogen.
Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se intinde aluatul cu degetele cat dimensiunea tavii. Se lasa deoparte.
Umplutura: Galbenusurile, oul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana devine o compozitie cremoasa. Se toarna uleiul in fir subtire, ca la maioneza, timp in care se mixeaza. Se pune urda si se mixeaza pana devine compozitia omogena.
Praful de budinca se dizolva in lapte apoi se toarna peste urda, Se amesteca cu grija, pentru ca va stropi, pana se omogenizeaza. Se toarna peste blatul din tava.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 45-50 de minute, pana se rumeneste usor deasupra iar crema este coapta.
Bezeaua: Albusurile se mixeaza bine cu zaharul pana se obtine o spuma densa.
Se scoate tava din cuptor, se asaza deasupra spuma, se intinde omogen si se da din nou la cuptorul pentru inca 10 minute.
Se portioneaza cand este bine racita si se serveste.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu urda si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|