Ingrediente
- Pentru pandispan:
- 5 oua;
- 4 linguri zahar;
- 4 linguri (cu varf) faina;
- 150 ml ulei;
- un varf lingurita sare;
- un plic praf de copt;
- pentru sirop:
- 400 ml apa;
- 3 linguri zahar;
- 2 lingurite esenta de rom;
- Pentru crema de vanilie:
- 1 plic crema de vanilie;
- 250 ml lapte;
- 2 linguri zahar;
- Pentru crema de fructe de padure:
- 1 plic crema de fructe de padure;
- 250 ml lapte;
- 2 linguri zahar;
- Pentru decor:
- 150 ml frisca lichida;
- Confetti si floricele de zahar
Mod de preparare
Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la foc mediu aprox 20 de minute sau pana devine auriu. Se lasa la racit.
Se prepara siropul din apa si zahar, se fierb aprox 5 minute, se da de pe foc, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.
Se prepara crema de vanilie amestecand praful pentru crema cu laptele si zaharul pana devine consistenta. Se prepara la fel si crema de fructe de padure.
Pentru decor: se taie pandispanul in doua foi, se insiropeaza, se intinde un rand de crema de vanilie si un rand de crema de fructe de padure.
Se bate cu mixerul frisca lichida, se imbraca in frisca si se decoreaza cu cremele ramase si cu bombonelele colorate.
Timp total: 60min;
Portii: 16
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2018/05/prajitura-cu-vanilie-si-fructe-de-padure.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|