Ingrediente
- 160 gr unt 82% grasime
- 240 gr zahar pudra
- 300 gr faina
- 4 oua
- 175 ml lapte
- zeama si coaja de la 2 lamai
- 1/2 plic praf de copt
- un praf de sare
- 2 lingurite vanilie
- 1 kg visine fara samburi
Mod de preparare
Pune untul intr-o craticioara si lasa-l la topit, adauga apoi laptele, zeama si coaja de lamaie si opreste focul. Pastreaza amestecul la cald.
Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, vanilia si zaharul, pana obtii o crema fina si deschisa la culoare. Toarna apoi peste oua amestecul caldut din craticioara si mixeaza la viteza cea mai mica, ca sa nu te stropesti :)
Amesteca faina cu praful de copt si adauga-le in compozitie. Unge o tava cu unt si tapeteaz-o cu faina, apoi toarna amestecul si pune deasupra visinele fara samburi si scurse bine.
Coace prajitura la 180 de grade C, pentru 40 de minute si verifica cu o scobitoare daca este facuta. Las-o sa se raceasca de tot inainte sa o tai si presara deasupra zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|