Desert prajitura cu visine si frisca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
10 Feb 2021 | 3917 vizualizari
Desert prajitura cu visine si frisca

Am reusit sa mai pregatesc inca o minunata prajitura fara zahar! Combinatia este tare faina: blaturi de cacao, crema tartinabila de cacao, crema de visine si frisca! Cum va suna? Va incanta? Este o prajitura perfecta pentru mese festive sau chiar pentru a-i rasfata pe cei dragi! Se poate face si cu zahar, asta este alegerea voastra!

Ingrediente

  • Pentru blat:
    • 5 oua
    • 5 linguri indulcitor pulbere
    • 4 linguri ulei
    • 125 gr iaurt
    • 2 linguri cacao
    • 7 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite vanilie
    Crema de visine:
    • 1 borcan 300 gr cu visine fara samburi (sau congelate)
    • 2 linguri pline amidon
    • 6 linguri indulcitor pulbere
    • 500 gr mascarpone
    In plus:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 1 lingura indulcitor pudra
    • crema tartinabila de cacao si visine cu indulcitor
    • decoratiuni

Mod de preparare

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma ferma. Galbenusurile le amestecati cu uleiul, le turnati peste albusuri si mixati. Adaugati iaurtul, vanilia si mixati pentru ultima data. Cerneti intr-un vas faina cu cacaoa si praful de copt. Le incorporati treptat, amestecand cu o spatula, cu miscari lente. Impartiti compozitia in doua boluri, in mod egal. Tapetati cu hartie de copt o tava de 24/37 cm, turnati prima compozitie de blat, o nivelati. O introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 12 minute. La fel procedati cu a doua foaie. Puteti coace si tot blatul deodata, apoi sa il taiati in doua.  Lasati foile de blat sa se raceasca.

Crema de visine: Puneti visinele in blender si le faceti piure. Le rasturanti intr-o cratita, puneti indulcitorul. Transferati cratita pe foc, lasati sa clocoteasca doua minute. Amidonul il dizolvati cu 3-4 linguri de apa rece, il rasturnati peste visine. Amestecati mereu cu un tel, pana se ingroasa jeleul. Il dati deoparte, il acoperiti si il lasati sa se raceasca. Mixati mascarponele rece 1 minut, apoi adaugati jeleul de visine rece, in doua etape, mixand de fiecare data. In tava in care ati copt blatul, puneti hartie de copt, asezati prima foaie de blat. O ungeti cu 3 linguri de crema tartinabila de cacao, puneti jumatate din crema de visine si o nivelati. Ungeti si a doua foaie cu crema de cacao, apoi o asezati peste crema de visine, dar cu partea unsa cu crema tartinabila in sus. Puneti restul de crema de visine, o nivelati. Smantana rece pentru frisca o mixati doua minute la viteza mica. Adaugati indulcitorul pudra, mixati pana obtineti o consitenta spumoasa. Puneti frisca deasupra si o nivelati. Faceti un model cu un pieptan de bucatarie. Presarati decoratiuni. Dati prajitura la rece, apoi o portionati si serviti. Este prea delicioasa sa va opriti doar la o bucata!  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu visine si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Retete similare

Desert prajitura cu urda si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura cu urda si visine

Se pornește cuptorul la 180 grade C și se pregătește o tavă pentru copt. Se tapetează tava cu hârtie de copt. Tava folosită de mine are dimensiunea de 28×19 cm. Într-un...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911

Desert prajitura Fantastica

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2021, 11:45
Delicioasa!
la 10.02.2021, 11:59
la 10.02.2021, 13:06
Prajiturica aceasta ar fi buna pentru mine !!!! O pun la favorite !!!!
la 10.02.2021, 13:59
frumoasa
la 10.02.2021, 14:06

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking