Desert prajitura "Cuburi de gheata"

Postat de retetele_tinei in Prajituri
25 Dec 2015 | 19536 vizualizari
Desert prajitura "Cuburi de gheata"

"Cuburi de gheata" este o prajitura pufoasa si aromata. Noi nu prea suntem fanii prajiturilor cu creme, dar aceasta chiar ne-a placut.

Ingrediente

Blat:

  • 4 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 1 praf de copt
  • 1 varf de sare

Crema:

  • 1 l lapte
  • 3 budinci vanilie
  • 200 ml frisca
  • 10 linguri zahar

Sirop:

  • zeama de la 2 portocale
  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar

Decor:

  • 200 ml frisca
  • coaja de la o portocala

Mod de preparare

Blat: Intr-un bol punem albusurile cu putin sare. Galbenusurile le lasam deoparte pentru ca le vom incorpora in compozitie mai tarziu.

Le mixam bine, pana devin o spuma tare, dupa care incepem sa incorporam zaharul. La sfarsit trebuie sa ne iasa o bezea pufoasa.

Dupa ce albusurile sunt batute bine, adaugam cacaua, praful de copt si galbenusurile. La sfarsit adaugam faina si amestecam usor.

Intr-o tava punem hartie de copt si aranjam compozitia. Dam tava la cuptor pana blatul trece testul scobitorii dupa care il lasam la racit.

Pana se raceste blatul, facem siropul. Intr-o craticioara punem zeama de portocala, zaharul si apa si lasam totul sa fiarba pana se topeste zaharul. Dupa care se ia de pe foc si se lasa la racit.

Pana se racesc, blatul si siropul, facem crema. Asadar punem 800 ml de lapte la foc, iar budincile, le amestecam cu zaharul si cei 200 ml lapte, ramasi.

Cand laptele clocoteste, adaugam budincile si le lasam sa fiarba. Lasam sa se ingroase, dupa care stingem focul si lasam crema la racit.

Cand blatul este rece se poate insiropa cu siropul facut mai devreme.

Daca budinca s-a racit, putem bate frisca. Dupa ce frisca e batuta bine, adaugam cate o lingura de budinca si mixam in continuare pana incorporam toata budinca.

Dupa care, crema rezultata, o intidem pe blatul insiropat.

Batem restul de frisca si o intidem peste crema.

Deasupra presaram coaja rasa de portocala. Se lasa cateva ore la rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura "Cuburi de gheata"" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura cuburi de gheata

Postat de leoflori

Desert prajitura cuburi de gheata

Bate albusurile spuma, adauga zaharul si bate iar pana se intaresc, ca o bezea. Adauga galbenusurile si cacaua, amestecand bine. Pune si faina amestecata cu praful de copt si amesteca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.12.2015, 20:13
buna
la 25.12.2015, 20:14
buna buna
la 25.12.2015, 20:21
Daca nu avem zapada mancam niste cuburi din astea !
la 26.12.2015, 14:18
Am tot auzit ca este tare delicioasa!
la 26.12.2015, 22:06
Cat de apetisant arata asta!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking