Ingrediente
- Foi:
- 600 gr faina alba
- 300 gr bulion de rosii
- 180 gr zahar tos
- 100 ml ulei
- zeama de la o lamaie (40 de mililitri)
- un plic de praf de copt(10 grame)
- Umplutura:
- 500 ml apa
- 10 linguri de gris
- 100 gr zahar tos
- un borcan mic de gem de visine (360 gr)
Mod de preparare
Foi: Amestecam faina cu zaharul si praful de copt. Adaugam peste ele bulionul, zeama de lamaie si uleiul, apoi incepem sa framantam aluatul. Dupa ce l-am framantat, il vom imparti in 4 bucati. Vom intinde cate o bucata de aluat pe fundul unei tavi (unsa cu ulei si pudrata cu faina). Fiecare foaie se va coace 10 minute, la 180 grade C. Dupa ce am copt cele 4 foi, le vom lasa la racit.
Umplutura: Vom pregati grisul. Intr-o oala vom pune apa cu zaharul. O punem pe foc si amestecam cu o lingura pana se dizolva zaharul. Cand incepe apa sa fiarba, adaugam grisul si amestecam bine si luam oala de pe foc si o lasam la racit.
Asamblarea prajiturii: peste prima foaie vom pune gris, peste a doua gem, iar peste o treia foaie tot gris. Apoi punem ultima foaie si dam prajitura la rece pentru 30 de minute. Dupa o putem servi!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|