Ingrediente
-
- 200 ml ulei
- 300 ml apa
- 380 g gem de prune cu nuca
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingura zahar vanilat
- 400 g faina alba
- 40 g cacao
- 1 lingurita scortisoara
- 10 g praf de copt
- 4-5 prune
- zahar pudra vanilat pentru pudrat
Mod de preparare
Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul.
Se amesteca bine cu un tel.
Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia.
Faina, praful de copt, cacaua si scortisoara se amesteca impreuna.
Se toarna in bol si se amesteca bine cu un tel sau o spatula.
Se pune hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 4.7 l Digital, se rastoarna compozitia se niveleaza usor.
Se asaza deasupra prunele taiate in patru.
Se pune capacul si se seteaza modul de gatire High pt 2 ore.
Cand programul s-a terminat se scoate prajitura si se lasa la racit pe un gratar.
Se pudreaza cu zahar si se taie rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|