Desert prajitura de post, cu gem si nuca

Postat de RODIMUR in Prajituri
15 Dec 2019 | 15449 vizualizari

Am făcut această prăjitură după o rețetă veche, din timpul comunismului, rețetă în care folosirea margarinei nu avea o motivație religioasă, ci una economică: untul se găsea foarte greu și foarte rar, așa că se păstra pentru hrana copiilor... Cu toate acestea, prăjitura de față prezintă unele avantaje: este economică și de post. În plus, se face destul de ușor și repede. Este atât de bună și fragedă, încât merită făcută mai des, chiar și în perioadele în care nu sunt restricții alimentare din motive religioase.

Inapoi la reteta

Comentarii (29)

la 16.12.2019, 14:40
Foarte gustoasa!
la 16.12.2019, 15:23
Mulțumesc frumos, Ancutsa, pentru apreciere!
la 16.12.2019, 19:56
Bună, bună, pe gustul nostru!
la 16.12.2019, 20:20
Mulțumesc frumos pentru apreciere, Cristina!
la 16.12.2019, 23:31
Cat de bine poate arata
la 17.12.2019, 08:08
Îți mulțumesc frumos, Mihaela, pentru apreciere!
la 17.12.2019, 12:22
la 17.12.2019, 12:27
Geanina,
la 17.12.2019, 20:20
Este foarte buna si des o pregatea mama cand eram copii! Si acum o pregatim mai mereu in post!
la 17.12.2019, 20:36
Da, Rocsi, este o prăjitură veche, dar tare bună... Mulțumesc frumos!
la 18.12.2019, 18:35
Foarte buna! Noi ii spunem râioasă
la 18.12.2019, 19:06
Nu știam de această denumire, Ina, dar important este că ne place...! Mulțumesc pentru atenție!
la 16.12.2023, 06:28
Chiar azi voi prepara acest desert.
Multumesc pentru inspiratie
la 16.12.2023, 17:15
Mulțumesc frumos, Claudia, pentru apreciere! Vei face o prăjitură foarte bună!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking