Ingrediente
- Ingrediente Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida
- 500 grame de făină albă
- 500 ml apă minerală
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 200 grame de zahăr tos fin
- 10 grame praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat
- 1 linguriță de oțet
- 3 lingurițe de esență de migdale
- 1 plic de vanilie
- coaja răzuită de la o portocală
- 100 grame de nuci tăiate mărunt
- 150 grame de vișine
- Pentru decor:
- 25 grame de nuci tăiate mărunt
- 2-3 linguri de zahăr pudră
- 1 plic de vanilie
Mod de preparare
Cum se prepara Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida
În prealabil, se taie mărunt nucile (crude sau prăjite), iar vișinele se scot din borcanul în care au fost conservate, cu aspirină, ca să se scurgă de sirop.
Într-un bol se amestecă zahărul, uleiul, apa minerală, bicarbonatul de sodiu stins în oțet și esența de migdale. Se mixează până ce se dizolvă tot zahărul și compoziția este omogenă.
Se toarnă această compoziție peste făina amestecată în prealabil cu praful de copt și coaja de portocale răzuită. Se mixează compoziția până la uniformizare.
Se adaugă nucile tăiate mărunt și apoi vișinele.
Se toarnă compoziția într-o tavă prevăzută cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru 35-40 minute. După 15-20 minute, când prăjitura a început să crească, se presară deasupra nucile tăiate mărunt.
Când prăjitura s-a rumenit frumos și trece testul scobitorii, se scoate din cuptor, se presară cu zahăr pudră amestecat cu vanilie și se taie în forma dorită, dar numai după ce se răcește complet.
Serviti alaturi de ice tea sau ice frappe. Recomandam si placinta cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura de post, cu visine si nuci, reteta usoara si rapida" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|