Ingrediente
Blat:
- 400 g nuci
- 200 g crema de ciocolata Nutella
- 6 albusuri
- 80 g zahar
- 40 g pesmet
- 20 g faina
- un plic praf de copt
Crema de ness:
- 6 galbenusuri
- 6 lingura zahar pudra
- 6 linguri lapte
- 2 pliculete ness
- 200 ml frisca lichida
Pt ornat:
- 200 g frisca lichida
- 2 linguri zahar pudra
- chipsuri de ciocolata
Mod de preparare
Eu am folosit 200 g nuci si 200 g mix de nuci de la Lidl. Din cele 400 g, 50 g le-am macinat, iar restul le-am tocat grosier.
Pentru blat am mixat albusurile spuma cu un praf de sare, am adaugat zaharul mixand in continuare pana s-a topit. Am adaugat treptat pesmetul, nuca macinata si faina amestecata cu praful de copt.
Intr-o tava cu hartie de copt am asezat nucile tocate, apoi blatul de bezea si am introdus in cuptorul incins pentru 20-25 de minute.
Am scos tava din cuptor, am rasturnat blatul pe o planseta, am indepartat hartia de copt si peste nuci am intins crema de ciocolata.
Pentru crema de ness am pus intr-un vas galbenusurile, zaharul, laptele si ness-ul. Am pus vasul pe foc si am amestecat continuu pana s-a ingrosat.
Am lasat crema sa se raceasca. Am mixat frisca lichida cu zaharul pudra si am adaugat jumatate in crema de ness rece. Restul de frisca l-am folosit pentru ornat.
Am intins crema de ness peste Nutella, apoi am ornat prajitura cu frisca si chipsuri de ciocolata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Delicioasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|