Desert prajitura Deliciu

Postat de mirela0911 in Prajituri
5 Mai 2016 | 74932 vizualizari
Desert prajitura Deliciu

Pusesem ochii pe aceasta prajitura de ceva vreme, iar acum de sarbatori am zis ca ar fi cazul sa o incerc, mai ales ca am si gustat din ea la Bengalion, de la Merisor. :X Ce sa va zic? E o minunatie de prajitura, te indragostesti de ea de la prima inghititura si nu te poti opri din mancat! :D Multumesc Merisor pentru reteta! :X >:D<

Ingrediente

Pt. blat:

  • 300 g nuca prajita si taiata
  • 200 g crema de ciocolata
  • 6 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri  pesmet
  • 4 linguri  nuca macinata
  • 1 linguri  faina
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri  zahar
  • 6 linguri  lapte
  • 500 ml frisa lichida
  • 2-3 linguri  zeama de lamaie
  • 150 ml lapte
  • 2-3 linguri  nesquik
  • 18 buc biscuiti Petit Beurre
  • ciocolata rasa

Mod de preparare

Blatul: Se prajeste nuca si se taie grosier. Se intind apoi uniform intr-o tava tapetata cu hartie de copt. 

Albusurile se mixeaza spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza in continuare pana se obtine o spuma ferma. Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu pesmetul, faina si praful de copt. Se pune peste spuma in doua reprize si se amesteca pana se incorporeaza bine. Se toarna peste nucile din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 15-20 de minute. Se scoate din cuptor, se aseaza un platou peste tava si se rastoarna. Se indeparteaza cu grija hartie de copt si apoi se unge cu crema de ciocolata, cat este cald, pentru a se intinde bine.

Crema: Intr-o craticioara se amesteca galbenusurile cu zaharul si laptele. Se pune craticioara pe foc mic si se amesteca in continuu pana se ingroasa compozitia. Va dura in jur de 20 de minute. Se lasa sa se raceasca crema. 

Se bate frisca si se amesteca impreuna cu crema racita, putin cate putin, adaugand intre timp si zeama de lamaie. Se imparte in doua cantitati egale.

Intr-un bol se amesteca laptele cu nesquik-ul. 

Jumatate din crema se intinde peste blatul uns cu crema de ciocolata. Apoi se iau biscuitii, se inmoaie in lapte si se aseaza peste crema, unul langa altul. Se intinde deasupra restul de crema, se niveleaza si se rade deasupra ciocolata amaruie. Se pastreaza la rece pana la servire.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911

Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt.  Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Postat de merisor67

Desert prajitura Deliciu cu caramel

Caramel : Intr-un vas cu pereti dubli punem cele 200 gr zahar la caramelizat, amestecand cu o paleta sa nu se arda si sa se caramelizeze uniform. Cand zaharul este complet diluat, adaugam 400 ml...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.05.2016, 21:00
Am facut-o si eu de sarbatori S-a mancat cel mai bine de poze finale nu am mai avut chef
la 05.05.2016, 21:04
La noi a fost pe locul doi prajitura asta! Deh ...copiii au ale gusturi!
la 05.05.2016, 21:04
foarte bine arata
la 05.05.2016, 21:06
Chiar un deliciu
la 05.05.2016, 21:07
Fetelor, e delicioasa! Multumesc!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking