Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Postat de mirela0911 in Prajituri
21 Noi 2019 | 8921 vizualizari
Desert prajitura Deliciu - o alta varianta

Cred ca toata lumea cunoaste prajitura deliciu si cat este de buna. De data aceasta am vrut aceeasi prajitura delicioasa dar putin modificata. Cum? Veti vedea daca cititi reteta! Si daca va face placere, puteti sa o si incercati!

Ingrediente

Pt. blat:

  • 300 g nuca
  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 4 lg alune de padure macinate
  • 4 lg pesmet
  • 1 lg faina
  • 1 plic praf de copt
  • crema favorina spekulatius (de la Lidl)

Pt. crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 lg zahar
  • 6 lg lapte dulce
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg zahar pudra vanilat
  • 1/2 plic gelatina
  • 50 ml lapte dulce
  • biscuiti Petit Beurre

Pt. glazura:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blatul: Nuca se prajeste apoi se taie mai marunt. 

Se tapeteaza o tava de 20x30 cm cu hartie de copt. Se asaza nuca uniform. Se lasa deoparte.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa. Intr-un bol se amesteca alunele de padure m,acinate cu pesmetul, faina si praful de copt. Se toarna peste spuma in 2 reprize si se incorporeaza usor. 

Spuma obtinuta se toarna peste nuca din tava si se niveleaza usor. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C pt. cca 15-20 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate din cuptor si se pune deasupra un platou apoi se rastoarna aluatul. Se indeparteaza cu grija hartia de copt, apoi asa fierbinte se unge cu crema spekulatius (se poate inlocui cu nutella). Se lasa la racit.

Crema: Intr-o cratita se pun galbenusurile, zaharul si laptele. Se amesteca bine si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se adauga ciocolata amaruie si se amesteca energic pana se omogenizeaza si se topeste toata ciocolata. Se lasa la racit.

Intre timp se bate smantana pentru frisca cu 1 lg de zahar pudra vanilat. Se pune gelatina la hidratat in lapte, apoi se incalzeste usor pana se dizolva granulele. Dupa ce s-a racit bine crema, se toarna gelatina si se amesteca bine apoi se incorporeaza frisca batuta.

Se toarna crema peste blatul cu nuca, se niveleaza apoi se asaza biscuitii deasupra, unul langa altul. Se da la rece prajitura pentru 2 ore.

Glazura: Intr-o craticioara se pune ciooclata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Se pune pe foc mic si se lasa sa se incalzeasca usor pana se topeste ciocolata si se omogenizeaza glazura. Se ia de pe foc, se lasa usor sa se racoreasca apoi se toarna peste prajitura. Se niveleaza si se da din nou la frigider pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Deliciu - o alta varianta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tarte cu crema de lamaie si bezea(reteta video)

Postat de bucatarie_marocana

Tarte cu crema de lamaie si bezea(reteta video)

Etapa 1: Pun cele 5 oua intregi intr-un bol mare si le batut cu ajutorul unui mixer pana si-au schimbat culoarea spre galben deschis, apoi adaug zahar vanilat  si zahar tos putin cate...

Citeste continuarea

Cheesecake cu lapte condensat

Postat de GeorgianaGrigorescu

Cheesecake cu lapte condensat

Macinam biscuitii apoi ii amestecam cu untul topit.Intr-o tava rotunda de tort, detasabila, asezam folie alimentara apoi distribuim amestecul de biscuiti presand usor. Introducem tava la rece....

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.11.2019, 20:56
Umbli cu mai multe variante ? Ai grija sa nu vina fiscul sa te intrebe una, alta....
la 21.11.2019, 20:58
)
la 21.11.2019, 21:15
Cleme)))
la 21.11.2019, 21:31
la 21.11.2019, 23:41
buna

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking