Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300

Postat de TAB1TA in Prajituri
6 Apr 2021 | 8715 vizualizari
Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300

O prajitura senzationala, de vis! 
Aromata, delicioasa care m-a cucerit din prima! ❤

Ingrediente

Crema:
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 300 g unt
Blatul:
  • 5 albusuri
  • 160 g zahar
  • 250 g nuca
  • 3 linguri de faina
Glazura:
  • 300 g ciocolata
  • 3 linguri ulei
Pentru decor:
  • smantana pentru frisca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Mai intai am inceput cu crema.
Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul pana se deschid la culoare. Se pune vasul deasupra unei cratite cu apa pe foc (bain-marie). Dupa ce s-a ingrosat putin, se da deoparte si se lasa la racit.
Untul se taie cubulete si se mixeaza. Se adauga crema racita si se mixeaza in continuare.
Eu am adaugat si 2-3 stropi de rom si un strop lichior de lamaie.
Se mixeaza bine pana se incorporeaza.

Apoi am facut blatul astfel:
Se mixeaza albusurile cu zaharul pana devine o spuma tare ca pentru bezea.
Se adauga nuca si faina.
Se amesteca usor cu miscari circulare de jos in sus.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt.
Se aseaza compozitia in tava.
Se da la cuptorul incins la 180°C pentru 20- 25 de minute.
Se lasa blatul sa se raceasca. Se adauga crema racita.

Pentru glazura se topeste ciocolata la microunde. Se amesteca usor pana se obtine o compozitie omogena. Glazura se pune peste crema.

Am batut smantana pentru frisca, am adaugat zahar vanilat si am ornat dupa placere.

Se da la rece peste noapte sau pentru minim cateva ore. 
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dementiala - reteta nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Savarine din aluat dospit

Postat de merisor67

Savarine din aluat dospit

Punem laptele la incalzit si diluam in el zaharul si drojdia uscata. Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura la mijloc, unde turnam laptele caldut si uleiul. Omogenizam bine totul,...

Citeste continuarea

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Postat de Ina

Tarta cu struguri si crema de vanilie

Aluatul:  Din apa, ulei, sare si faina facem un aluat  potrivit de tare , pe care-l impartim in doua parti egale. Intindem doua foi pe care le ungem cu untura usor topita amestecata cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2021, 21:40
Interesanta prăjitura, felicitări pentru toate rețetele!
la 06.04.2021, 21:41
Numai aiurea scriu
la 06.04.2021, 21:48
Vreau si eu o dementa din asta Felicitari si la cat mai multe retete
la 06.04.2021, 21:49
Cleme
la 06.04.2021, 21:53
Multumesc Laura. Chiar ca e interesanta.

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking