Desert prajitura dulce-acrisoara

Postat de iri_love in Prajituri
20 Mar 2017 | 4551 vizualizari
Desert prajitura dulce-acrisoara

Această  prăjitură  am gasit-o cu numele de Albinuța, dar cum mai am o prăjitură  cu acest nume dar cu alte ingrediente,  am decis sa îi spun , prăjitură dulce - acrisoara. 

Ingrediente

  • foi:
  • 400 g faină
  • 150 g miere de albine
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 100 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță de bicarbonat stins cu oțet
  • cremă :
  • 600 ml lapte
  • 150 g griș
  • 200 g de zahar
  • 200 g de unt
  • esență de vanilie
  • gem de caise
  • zahăr pudră pentru decor.

Mod de preparare

Se cântărește mierea de albine și se pune într-o craticioara, după care se adaugă untul și zaharul, apoi oul întreg, laptele și bicarbonatul,  după  care se pune pe foc, până când compoziția începe sa fiarbă, amestecând cu un tel.

Se ia vasul de pe foc, se lasă puțin la răcit, apoi se adaugă  făina, amestecând pană se încorporează toată. 

Aluatul format, se împarte în 4 bucăți egale se vor întinde  4 foi care se vor coace pe dosul tăvii. 

Crema:

Se pune laptele împreună cu zaharul la foc, iar când începe să clocotească, se toarnă grisul în ploaie și se amestecă cu un tel, pentru a nu se forma cocoloașe, după care se lasă să fiarbă până se îngroașă. 

Se dă deoparte și se adaugă untul, amestecând pentru a se incorpora bine. La final, se adaugă esență de vanilie și se lasă  la răcit. 

Asamblare:

Se așază prima foaie coaptă, apoi peste aceasta, se întinde jumătate din cremă. Peste cremă, se așază a doua foaie coaptă, iar peste aceasta, se întinde gemul de caise. Peste gem, se așază a treia foaie, iar pe aceasta se întinde cealaltă jumătate de cremă. 

La final, se așază ultima foaie și apoi se pudrează cu zahăr pudră. 


Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Postat de Constelatialeu

Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura

Iata cum se prepara Reteta de prajitura fara coacere, Duo zmeura Mai intai am pus intr-o craticioara 330 g zmeura rosie si 50 g zahar, am pus pe foc si am lasat sa clocoteasca vreo 5 min, apoi...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu crema de cocos si blaturi in doua culori

Blaturile: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si apa rece alternativ, mixand continuu pana se obtine o spuma densa. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.03.2017, 13:47
la 20.03.2017, 13:59
la 20.03.2017, 15:12
la 20.03.2017, 17:19
Delicioasa!
la 20.03.2017, 19:08
Buna mai este !!!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking