Ingrediente
- blat:
- 7 oua
- 7 linguri zahar
- 7 linguri faina de grau
- 7 linguri ulei
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri mari de cacao
- crema:
- 1 kg branza de vaci dulce
- 200 gr unt, grasime 85%
- 300 gr smantana, grasime 30%.
- 300 gr zahar
- esenta de vanilie.
- glazura:
- 800 ml suc fanta de portocale
- 4 l zahar
- 2 plicuri budinca de vanilie
Mod de preparare
Se pun ouale la robot, se adagua zaharul si se mixeaza pana se obtine o pasta densa.
Se amesteca faina de grau cu cacao, praf de copt si se pune usor cate o lingura de continut peste oua. Se adauga si uleiul putin cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza bine compozitia, apoi se toarna intr-o tava detasabila in care s-a pus hartie cerata. Se da tava la cuptorul incalzit, pentru circa 30 minute. Se verifica cu o scobitoare daca blatul este copt. Daca pe scobitoare nu ramane aluat, este semn ca blatul este cop; se scoate si se lasa sa se raceasca pe aragaz, asa nu se va lasa si va ramane pufos.
Crema:
Se pune branza intr-un vas, se adauga zaharul, untul la temperatura camerei, smantana, se omogenizeaza foarte bine si se asaza peste blatul care s-a racit.
Glazura:
Se toarna continutul plicurilor de budinca intr-un vas, se adauga cateva linguri de fanta, zahar si se omogenizeaza bine, apoi se toarna peste restul sucului de fanta care se pune intr-o oala pe foc mic. Se amesteca usor cu o paleta pana cand incepe sa capete consistenta. Se toarna compozitia peste crema de branza. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la rece.
Se poate taia dupa circa 10 ore si se serveste alaturi de un pahar de fanta, bineinteles.
Sa aveti pofta, dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|