Ingrediente
- BLAT:
- 5 oua
- un praf de sare
- 5 linguri zahar
- 3 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1 pliculet praf de copt sau o lingurita
- CREMA:
- 500 gr branza de vaci
- 8 linguri zahar
- esenta de vanilie
- 300 ml frisca lichida
- GLAZURA:
- 500 ml suc fanta
- 5 linguri de zahar
- 1 plic de budinca de vanilie
Mod de preparare
Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea lucioasa, dupa care adaugam galbenusurile si mixam ca sa omogenizam compozitia. La final se adauga faina, cacaoa si praful de copt, amestecam cu o spatula de silicon de sus in jos, punem compozitia in tava(25x35) pe hartie de copt, si coacem 30-35 min in cuptorul preincalzit la 170 Celsius. Dupa ce s-a copt,il lasam sa se raceasca. Dupa ce blatul s-a racit, il punem in tava in care l-am copt si ne apucam de crema, sau de umplutura mai bine zis.
Crema: Punem in bol branza cu zaharul si esenta de vanilie, amestecam bine pana cand zaharul se topeste. Batem frisca si punem branza peste, omogenizam si punem peste blat, se da la frigider pana facem glazura sau jeleul de portocale.
Glazura: punem o parte din suc la fiert cu zaharul, o parte tinem pentru a dizolva praful de budinca. Cand laptele incepe sa fiarba punem budinca si amestecam continuu pana se ingroasa, O luam de pe foc si lasam sa se racoreasca putin, apoi o turnam peste branza si dam la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fanta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|