Desert prajitura Fantastica

Postat de mirela0911 in Prajituri
3 Mai 2021 | 12325 vizualizari
Desert prajitura Fantastica

retete pascale Este o prajitura noua pentru mine, nu am mai facut pana acum iar pentru asta am cautat pe net si am descoperit-o pe un site unguresc. Este foarte buna, nu este prea dulce, este exact cum ii spune si denumirea ... fantastica! Singura chestie ce as schimba la ceasta prajitura este ca data viitoare sa coc blaturile intr-o tava putin mai mare, de ex. de cca 25x35 cm.

Ingrediente

Pt. blatul de cacao:

  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 4 lg zahar
  • 2 lg ulei
  • 4 lg apa
  • 4 lg faina
  • 1 lgt praf de copt
  • 2 lg cacao

Pt blatul alb:

  • 6 albusuri
  • un praf de sare
  • 220 g zahar
  • 100 g nuci prajite, taiate marunt
  • visine fara samburi
  • 160 g faina alba
  • 1 lgt praf de copt

Crema:

  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 250 g unt

Glazura de ciocolata:

  • 100 g ciocolata amaruie
  • 60 g ciocolata cu lapte
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

Blatul maro: Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand si se mixeaza pana se obtine o spuma densa, tare. Se adauga apa si se mai mixeaza putin. Se toarna galbenusurile si se amesteca cu o spatula. La final se pune faina, praful de copt cacaua. Se incorporeaza cu miscari usoare. Se toarna in tava tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se pune pe un gratar sa se raceasca.

Blatul alb: Se curata visinele de samburi (eu am folosit visine din visinata, dar se pot inlocui cu visine sau cirese din compot si lasate sa se scurga bine). Nuca se prajeste si se taie apoi mai marunt. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se adauga faina cu praful de copt si se incorporeaza cu miscari usoare. La final se adauga nuca si visinele. Se omogenizeaza dupa care se toarna compozitia in aceeasi tava in care s-a copt si primul blat. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25 de minute. Se face testul cu scobitoarea. Cand este gata, se scoate pe un gratar si se lasa la racit.

Crema: Intr-o oala cu fundul dublu se pun galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat. Se amesteca bine cu un tel apoi se adauga amidonul. Se mai amesteca putin dupa care se toarna laptele in fir subtire si se amesteca pentru a nu face cocoloase. Se transfera oala pe foc potrivit si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase si devine ca o budinca. Se ia de pe foc si se lasa la racit, amestecand cin cand in cand. Se adauga untul taiat in bucati se se mixeaza bine pana se obtine o crema pufoasa.

Asamblare prajitura: Pe un platou se asaza blatul maro. Se pune toata crema de vanilie, se niveleaza apoi se asaza deasupra blatul alb, dar cu partea de deasupra peste crema, astfel vom avea partea de sus dreapta, nivelata.

Intr-o craticioara se rupe ciocolata bucatele mici, se adauga untul si frisca. Se pune pe foc mic si se lasa pana se topeste si se omogenizeaza. se toarna glazura obtinuta peste prajitura, se niveleaza frumos dupa care se fac valuri cu un betisor.

Se da prajitura la rece pentru a se intari crema si glazura. Prajitura se portioneaza cu un cutit trecut prin apa fierbinte.

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fantastica" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu mere si aluat razuit

Postat de deyutzky

Prajitura cu mere si aluat razuit

Aluat: Intr-un bol amestecam faina cu nuca si praful de copt. Adaugam untul taiat cuburi, zaharul si galbenusul si framantam bine pana cand obtinem un aluat nelipicios. Framantati bine...

Citeste continuarea

Prajitura Deliciu pentru cafea

Postat de merisor67

Prajitura Deliciu pentru cafea

Pentru foi, frecam untul cu zaharul pana se spumeaza, apoi adaugam galbenusurile frecate cu putina sare, omogenizam si adaugam laptele. Desfacem bicarbonatul in otet si il adaugam peste...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2021, 17:47
Delicioasăăăăă!
la 03.05.2021, 18:03
Foarte buna!
la 03.05.2021, 18:05
la 03.05.2021, 18:08
Arata delicios! Hristos a Înviat!
la 03.05.2021, 18:49
Ce bine arata!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking