Ingrediente
- Pentru blat:
- 200 g unt / margarină,
- Un praf de sare,
- 50 g zahăr,
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
- 5 gălbenușuri,
- 70 ml lapte,
- 7 g praf de copt,
- 250 g făină,
- Pentru stratul de mijloc:
- Dulceață de căpșuni de casă,
- Pentru glazura de albuș cu nucă:
- 5 albușuri,
- 200 g nucă măcinată,
- 40 g zahăr
Mod de preparare
Blatul:
Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul, amesteci cu o spatulă. Vei obține un aluat ceva mai tare, dar cremos, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.
Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.
Între timp, pregătești glazura de albuș cu nucă:
Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.
Montare:
Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust) și apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic saupână se coace glazura și devine aurie.
Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/11/prajitura-figaro-2020.html
Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=pXa-b6g42dQ
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|