Desert prajitura Figaro

Postat de ancutsa in Prajituri
16 Dec 2020 | 3899 vizualizari
Desert prajitura Figaro

Este una dintre prăjiturile copilărieri. Are blat alb, un strat de dulceață și glazură de albuș cu nucă. Este o prăjitură clasică pe care îmi să o pregătesc într-un weekend sau de sărbători. Este simplu de făcut, dar festivă.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 200 g unt / margarină,
  • Un praf de sare,
  • 50 g zahăr,
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon,
  • 5 gălbenușuri,
  • 70 ml lapte,
  • 7 g praf de copt,
  • 250 g făină,
  • Pentru stratul de mijloc:
  • Dulceață de căpșuni de casă,
  • Pentru glazura de albuș cu nucă:
  • 5 albușuri,
  • 200 g nucă măcinată,
  • 40 g zahăr

Mod de preparare

 

Blatul:

Bați cu mixerul margarina (sau untul) cu sarea și zahărul. Adaugi treptat zahărul vanilat, gălbenușurile, laptele, praful de copt, amestecând bine după fiecare. Adaugi făina în ploaie și omogenizezi, iar când nu mai poți amesteca cu mixerul, amesteci cu o spatulă. Vei obține un aluat ceva mai tare, dar cremos, pe care îl întinzi cu lingura sau cu o spatulă, într-o tavă de copt (a mea a fost de 30 x 20 cm) pregătită cu hârtie de copt.

Dai la cuptorul preîncălzit aprox 14 minute la foc mediu.

 

Între timp, pregătești glazura de albuș cu nucă:

Bați albușurile cu un praf de sare și zahărul, cu mixerul, iar când obții o spumă frumoasă și lucioasă, adaugi nuca, nu toată odată, ci puțin câte puțin.

 

Montare:

Scoți tava, întinzi dulceața de căpșuni în strat subțire (sau după gust) și apoi întinzi și nivelezi și glazura și mai dai la cuptor încă 25 de minute, la foc mic saupână se coace glazura și devine aurie.

Lași la răcit, apoi pudrezi cu zahăr.

Poftă Bună!

 

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/11/prajitura-figaro-2020.html

Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=pXa-b6g42dQ

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Retete similare

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Postat de merisor67

Desert prajitura cu gem de caise si bezea cu nuci

Pregătim aluatul pe care îl lăsăm la rece 20 de minute. Amestecăm într-un vas gălbenușurile cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu cel vanilat și adăugăm untul...

Citeste continuarea

Desert prajitura Figaro

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Figaro

Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt cu dimensiunile de 36/25 cm. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu margarina la temperatura camerei, zaharul si zaharul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.12.2020, 16:33
Delicioasa
la 16.12.2020, 16:37
la 16.12.2020, 17:00
o bunatate!
la 16.12.2020, 17:36
Am și eu o rețetă de prăjitură Figaro, de la o colegă, din primul an de activitate. Chiar o voi căuta ca să văd dacă este la fel...
la 16.12.2020, 19:23

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking