Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

Postat de cris2711 in Prajituri
25 Aug 2018 | 4794 vizualizari
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra

Este o reteta simpla si foarte delicioasa. Se preteaza si la o prajitura cu prune sau alte fructe-de ex. caise. Se prepara usor.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 125 gr unt moale
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 4 oua
  • 250 gr faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • Umplurura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2-3 linguri zahar
  • Aluat razuit:
  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 170 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 gr faina

Mod de preparare

Cuptorul se preincalzeste la 175 de grade Celsius.

Se adauga intr-un castron de marime mijlocie untul, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza cam 3-4 minute. Apoi se adauga ouale pe rand si mixam in continuare. Apoi se adauga si faina si praful de copt. Se mai mixeaza 2-3 minute, apoi compozitia de aluat se pune intr-o tava 40 x 30 cm (circa). Tava se unge in prealabil cu unt sau margarina.

Se pregatesc merele: Se curata de coaja,se taie in sferturi, se elimina cotoarele, iar apoi se taie feliute mici. Se pun intr-un castron unde se presara deasupra scortisoara si zaharul.

Compozitia de mere, scorrtisoara si zahar se presara pe toata suprafata aluatului.

Apoi se pregateste aluatul razuit de pus deasupra. Aceeasi procedura ca si la aluatul de baza, doar cantitatile specificate deasupra. Vezi ingrediente aluat razuit.

Se da la cuptor pentru circa 45 de minute, la 175°C.

Cand este rumena, se scoate de la cuptor si se serveste semicalda sau rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Postat de oanapl

Desert Portokalopita - placinta greceasca cu portocale si iaurt

Se spală portocalele cu apă fierbinte. Se începe cu siropul pentru că acesta are nevoie de 8-10 minute de fierbere și trebuie să se și răcorească înainte de a fi turnat peste...

Citeste continuarea

Desert prajitura Snickers

Postat de Geanina87

Desert prajitura Snickers

Blat : Mixam albusurile spuma, adaugand treptat zaharul, pana cand iese o spuma tare si lucioasa. Separat se amesteca faina cu nuca si praful de copt pe care le incorporam cu grija in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2018, 12:59
Din pacate nu se incarca pozele Nici de pe Google ,nici de pe Explorer .
la 25.08.2018, 13:28
Poate sunt prea mari,zic si eu
la 25.08.2018, 14:38
Ksenya mersi Am micsorat poza si tot nu functioneaza.
la 25.08.2018, 18:03
Îmi place genul acesta de prăjitură! Păcat că nu vedem pozele...
la 25.08.2018, 20:12

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking