Desert prajitura frantuzeasca

Postat de rocsi_1612 in Prajituri
22 Aug 2017 | 7671 vizualizari
Desert prajitura frantuzeasca

Prajitura frantuzeaca este cu siguranta o prajitura de pregatit pentru sarbatori, pentru atunci cand asteptati musafiri. Este spornica si delicioasa de numa, numa! Eu una am fost tare incantata de ea. M-am inspirat de la draga mea Merisor: https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-frantuzeasca-42015.html. Multumesc mult pentru reteta, fata draga! :X Am modificat putin cantitatile, in loc de stafide eu am folosit visine, iar la crema am folosit unt in loc de frisca si amidon in loc de budinca la plic.

Ingrediente

  • Pentru foile maro:
  • 200 gr unt
  • 250 gr smantana
  • 130 gr zahar
  • 4 linguri cacao
  • 500 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 2 lingurite vanilie

Pentru blatul de cocos:

  • 6 albusuri
  • 7 linguri de zahar
  • 200 gr nuca de cocos
  • 2 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 borcan mic de visine fara samburi

Pentru crema:

  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 650 ml lapte
  • 200 gr unt de 80% grasime
  • 3 lingurite vanilie
  • 3-4 patratele de ciocolata

Mod de preparare

Incepeti cu pregatirea cremei pentru a avea timp sa se raceasca.
Mixati galbenusurile cu zaharul.
Adaugati amidonul, putin din lapte si amestecati bine sa fie omogenizate si sa nu fie cocoloase.
Restul de lapte il puneti la fiert.
Cand da in clocot, il trageti deoparte, adaugati compozitia cu galbenusuri.
Amestecati bine, puneti iar vasul pe foc, focul sa fie potrivit spre mic, amestecati continuu pana se ingroasa ca o budinca.
Cand este gata, o luati de pe foc, puneti untul si amestecati bine pana este complet topit si omogenizat in crema.
Acoperiti crema cu folie si o dati la frigider sa se raceasca. In anotimpul rece, o puteti lasa sa se raceasca la temperatura camerei, dar acum este prea cald.

Foile maro:
Untul de la temperatura camerei il frecati cu zaharul.
Adaugati smantana, apoi cacaua si praful de copt.
Incorporati vanilia, apoi faina treptat.
O sa obtineti un aluat omogen, dar usor lipicios.
Il inveliti in folie si il dati la frigider pentru o ora.

Blatul de cocos:
Blatul de cocos il pregatiti chiar inainte sa scoateti aluatul cu cacao de la frigider.
Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare.
Cand sunt bine spumate, adaugati zaharul treptat si mixati bine.
Adaugati nuca de cocos, faina si le amestecati cu o paleta, cu miscari lente.

Scoateti aluatul cu cacaco de la frigider, il impartiti in doua.
Luati prima bucata, intindeti o foaie potrivit de subtire.
Tapetati cu hartie de copt o tava de 37/24 cm, asezati foaia de cacao.
Turnati blatul de cocos, il nivelati, apoi asezati visinele din loc in loc.
Intindeti a doua foaie de cacao, de preferat pe o bucata de folie alimentara sau o hartie de copt, o asezati deasupra cu grija sa nu se rupa.
Introduceti prajitura in cuptorul incins, la 170-180 de grade C, pentru 40 de minute.

Cand este gata, o scoateti din cuptor si o lasati sa se raceasca.
Crema rece o scoateti de la frigider, adaugati vanilia si o mixati cateva secunde.
Peste prajitura rece puneti crema, o nivelati si o dati la rece 3-4 ore.

Deasupra radeti ciocolata, o portionati si serviti.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura frantuzeasca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

Postat de momo121

Desert prajitura frantuzeasca cu mere

 Intr-un bol mixam untul cu zaharul pudra, vanilia si putina sare pana ajunge la o consistenta cremoasa, pe urma adaugam ouale unul cate unul pana le incorporam si pe acestea in compozitie....

Citeste continuarea

Desert prajitura frantuzeasca

Postat de Criss

Desert prajitura frantuzeasca

Foi cacao:  intr-un castron mixam untul cu zaharul, adaugam smantana, iar la final faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao. Aluatul obtinut il dam la frigider pentru 1-2 ore,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.08.2017, 11:19
super
la 22.08.2017, 11:21
buna buna
la 22.08.2017, 11:28
delicioasa
la 22.08.2017, 11:40
yamiii arata bestial!
la 22.08.2017, 11:56
O prăjitură frumoasă și bună!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking