Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de mirela0911 in Prajituri
8 Mai 2022 | 5753 vizualizari
Desert prajitura Fulg de Nea

De cate ori vedeam aceasta prajitura pe la fete, imi tot ziceam ca e musai sa o incerc si eu. De sarbatori i-a venit randul. Citind insa ingredientele, am zis ca trebuie sa fac unele modificari dupa gustul meu si asa am si facut.

Ingrediente

Pt. blat:

  • 5 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 lg apa rece
  • 200 g faina alba
  • 1 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 100 g nuca de cocos
  • 1 lg amidon
  • 350 ml lapte
  • 100 g unt
  • esenta rom dupa gust
  • 250 g mascarpone
  • 50 g ciocolata amaruie topita cu 1 lg lapte

Pt. glazura:

  • 5 albusuri
  • 150 g zahar

Mod de preparare

Blatul: Galbenusurile se mixeaza impreuna cu sarea, zaharul si zaharul vanilat pana se obtine o compozitie cremoasa si tot zaharul este dizolvat. Se adauga apa rece apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine apoi se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.

Crema: Intr-o craticioara cu fundul dublu se pune nuca de cocos, amidonul si se toarna treptat laptele amestecand bine. Se transfera cratita pe foc mic si se lasa sa fiarba pana incepe sa se ingroase, timp in care se amesteca pentru a nu face cocoloase si a nu se prinde de fund. Se ia de pe foc, se adauga esenta de rom si dupa ce se mai racoreste putin se adauga untul. Se mixeaza bine pana la omogenizare. Se lasa sa se raceasca complet.

Mascarponele se mixeaza apoi se adauga cate putin din compozitia de cocos bine racita pana se epuizeaza si se obtine o crema omogena.

Ciocolata se topeste cu 1 lg lapte si se lasa putin sa se racoreasca.

Blatul se taie in doua pe orizontala. Se asaza o parte pe un platou. Doua treimi din crema se intinde pe blat. Se toarna deasupra ciocolata topita apoi se asaza al doilea blat. Se unge cu restul de crema intr-un strat subtire.

Albusurile se mixeaza pe baie de aburi impreuna cu zaharul pana ce acesta se dizolva.

Se unge prajitura cu aceasta spuma facand si cateva moatze deasupra iar la final se presara nuca de cocos. Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Retete similare

Desert prajitura Fulg de nea

Postat de eumimi

Desert prajitura Fulg de nea

Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu...

Citeste continuarea

Desert prajitura Fulg de Nea

Postat de miremirc

Desert prajitura Fulg de Nea

Blat : Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.05.2022, 18:09
la 08.05.2022, 19:21
A venit iarna ?
la 08.05.2022, 19:22
la 08.05.2022, 20:53
Arată ispititor...
la 08.05.2022, 21:16
Ce imi place, ce delicioasa! Macar 2-3 bucati as savura!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking