Desert prajitura Greta Garbo

Postat de lucy2002 in Prajituri
2 Feb 2020 | 3789 vizualizari
Desert prajitura Greta Garbo

Prajitura care ne-a incantat copilaria! Aceasta prajitura se poate pregati cu 2 zile fara nici o problema. Pe zi ce trece este mai buna si mai frageda. Eu am folosit ciocolata alba ca glazura si i-am schimbt fata ;)

Ingrediente

  • ALUAT
  • 550 gr faina alba
  • 200 gr unt 80%grasime+50gr untura de porc
  • 100 ml lapte caldut
  • 2 galbenusuri
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 100 gr zahar
  • vanilie
  • un praf de sare
  • UMPLUTURA
  • 250-300 gr miez nuca( data pe masina de nuca sau robot)
  • 200 gr zahar
  • 400 gr gem de caise
  • 2-3 plicuri zahar cu aroma de rom
  • GLAZURA
  • 200 gr ciocolata alba
  • 120 ml frisca lichida
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la frigider pentru o ora .

Pregatim umplutura: macinam miezul de nuca si-l amestecam cu zaharul si zaharul cu aroma de rom.

Aducem aluatul de la frigider si-l impartim in patru parti egale . Luam o bucata de aluat si cu ajutorul sucitorului intindem pe o foaie pe hartia de copt de dimensiunea tavii in care vom coace prajitura. Asezam foaia cu tot cu hartie in tava de copt, o intepam cu furculita din loc in loc, o ungem cu gem si presaram un strat de nuca. Facem a doua foaie si cu ajutorul sucitorului o rulam usor pe el si o transferam in tava peste foaia unsa cu gem. Procedam ca la prima foaie , intepam cu furculita foaia, ungem cu gem apoi cu revenim cu nuca macinata si tot asa pana la ultima foaie care va ramne neunsa deasupra. Dam tava la cuptorul preincalzit la o temperatura de180grade pentru 30-35 minute sau pana se rumeneste usor.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Pregatim glazura cand prajitura este rece. Punem pe foc o craticiora in care am pus ciocolata rupta bucatele si frisca, cand s-a topit ciocolata tragem craticiora de pe foc si adaugam untul si amestecam , lasa 10 minute deopare dupa care turnam glazura peste prajitura rece si nivelam frumos eu am adaugat si cateva ornamente.

Se portioneaza a doua zi dupa ce glazura s-a intarit.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Greta Garbo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Postat de MotanLaOale

Desert prajitura Zserbo Szelet - Greta Garbo

Intr-un castron se amesteca faina, zaharul, zaharul vanilat cu untura. Se adauga galbenusurile, drojdia dizolvata in laptele caldut, bicarbonatul de sodiu, un praf de sare si se framanta bine....

Citeste continuarea

Desert prajitura Greta Garbo

Postat de Toamna07

Desert prajitura Greta Garbo

Foi: Am frecat drojdia cu zaharul pana s-a lichefiat. Am adaugat untul la temperatura camerei,cele doua oua, pe rand, si am amestecat bine cu mixerul. Am turnat apoi si smantana, coaja de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.02.2020, 12:25
Tare faină...!
la 02.02.2020, 12:42
la 02.02.2020, 15:25
E tare buna!
la 02.02.2020, 15:49
Ohoooo, ce bună!
la 02.02.2020, 15:56

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking