Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata

Postat de eumimi in Prajituri
22 Oct 2018 | 4453 vizualizari
Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata

De unde am vrut sa plec si unde am ajuns!? De aici am plecat https://www.bucataras.ro/retete/negresa-cu-crema-de-dovleac-81177.html iar unde am ajuns puteti vedea si voi. In primul rand este o prajitura de toamna absolut delicioasa, care chiar de mi-a iesit diferit fata de cea originala, este minunata! Am adaugat un plus de ciocolata, un plus de faina, iar daca adaugam mai putin dovleac, iesea ca cea a Oanei. Am numit-o imposibila, deoarece aproape tot blatul a ajuns deasupra prajiturii, desi eu l-am pus inaintea dovleacului. 

Ingrediente

  • 1 kg dovleac
  • 200 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 4 oua
  • 200 g unt
  • 130 g ciocolata cu lapte
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri de cacao
  • 1 plic de praf de copt.

Mod de preparare

Dovleacul il curatam de coaja, il taiem cuburi si il punem la fiert. Daca aveti dovleac mic este ideal, daca nu, il taiati in doua, ca mine. Lasam dovleacul la fiert maxim 2o de minute, apoi il mixam cu mixerul vertical si il lasam la racit.

Adaugam crema de branza, zaharul pudra si scortisoara si amestecam.

Ciocolata impreuna cu untul le topim la foc mic. Le lasam la racit apoi.

Albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar, iar galbenusurile le mixam cu 1 lingura de zahar pana devin albicioase. Peste galbenusuri adaugam cacaua si amestecul de ciocolata cu unt si amestecam. Adaugam apoi albusurile batute spuma si amestecam cu o paleta. La final adaugam faina si praful de copt.

Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunea de 20/30 cm tapetata cu hartie de copt, dar mai oprim in bol 2-3 linguri de compozitie.

Adaugam dovleacul si nivelam, apoi adaugam compozitia oprita in bol si trecem cu furculita pe deasupra acesteia.

Dam prajitura la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 35-40 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Lasam prajitura sa se raceasca complet inainte sa o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura imposibila cu dovleac si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert tort Pavlova

Postat de Ksenya

Desert tort Pavlova

   Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu praful de sare pana se formeaza o spuma tare, se adauga zaharul pudra si se mixeaza din nou, la sfarsit cand poti sa...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere

Postat de CameliaComan

Desert prajitura cu piersici umplute cu nuca si piure de mere

Mod de preparare aluat: Intr-un bol, punem toate ingredientele pentru aluat, in afara de smantana. Framantam energic cu mana si adaugam treptat cate o lingura de smantana. La finalul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.10.2018, 14:37
La ce ingrediente ai pus, cred că e tare bună...Nu contează dacă blatul e la bază, sau sus...
la 22.10.2018, 14:43
la 22.10.2018, 14:43
Merci, Rodica!
la 22.10.2018, 14:44
Multumesc!
la 22.10.2018, 15:00

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking