Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone

Postat de caroline in Dulciuri
14 Noi 2018 | 6431 vizualizari
Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone

Reteta am preluat-o de la Laura, foarte buna a iesit prajitura! Eu am folosit mascarpone in loc de ricotta (asa cum a folosit Laura) si nesquik in loc de cacao. Un singur lucru poarte as schimba data viitoare: as injumatati cantitatea de sirop (dar asta deoarece noua nu ne plac prajiturile foarte insiropate ) 

Ingrediente

Pentru blat :

  • 6 oua
  • 6 linguri pesmet
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri Nesquik
  • un praf de sare

Pentru sirop :

  • 200 g ciocolata
  • 200 ml lapte
  • 200 ml apa

Pentru glazura :

  • 150 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 gr ciocolata

Pentru crema de branza :

  • 250 g mascarpone
  • 350 ml frisca lichida
  • 4 linguri zahar pudra

Pentru decor :

  • inimi si bomboane colorate

Mod de preparare

Incepem prin a pregati blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam in continuare. Adaugam apoi galbenusurile si amestecam usor. 

Separat amestecam pesmetul cu nesquik si punem acest amestec in bol. Amestecam usor cu o spatula de jos in sus. 

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt, turnam compozitia si dam la cuptorul incins in prealabil la 160 grade (cuptor electric) sau 180 grade (cuptor pe gaz)  pentru 30-40 minute. 

Cand blatul este gata il scoatem din cuptor si il lasam sa se racoreasca. 

Intre timp pregatim siropul. Punem laptele impreuna cu ciocolata la foc mic si amestecam continuu pana ce ciocolata s-a topit.

Inchidem focul si lasam sa se racoreasca pana vom insiropa blatul. In momentul cand vom insiropa blatul, turnam peste amestecul de ciocolata apa fierbinte.

Pregatim apoi crema de branza. Punem frisca lichida intr-un bol si mixam la viteza maxima pana ce se intareste. Adaugam zaharul pudra si mascarpone si mixam in continuare. Tinem crema la frigider pana in momentul folosirii. 

Cand blatul s-a racit il intepam din loc in loc cu o scobitoare. Turnam apoi toata cantitatea de sirop si lasam astfel in jur de 30 minute. 

Pregatim glazura. Punem apa cu zaharul la fiert pentru aproximativ 20 minute dupa care adaugam ciocolata maruntita si amestecam totul foarte bine. 

Blatul il taiem in patrate si turnam glazura cu ajutorul unei linguri pe fiecare prajitura in parte. Lasam sa se raceasca.

Ornam cu crema de branza si ornamente de ciocolata.

Pastram prajitura la frigider pana in momentul servirii. A doua zi este chiar mai buna! 

POFTA BUNA! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura insiropata cu ciocolata si crema de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

Postat de privatelaura

Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta

 Ingredientele pentru blat se pastreaza la temperatura camerei macar o jumătate de oră. Se pornește cuptorul la 160 grade C (cuptor electric)-180 grade C- cuptor pe gaz. Intai,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.11.2018, 10:42
la 14.11.2018, 10:45
la 14.11.2018, 10:49
bune
la 14.11.2018, 10:51
la 14.11.2018, 11:03

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking