Desert prajitura Intercontinental

Postat de mirela0911 in Prajituri
28 Ian 2018 | 17561 vizualizari
Desert prajitura Intercontinental

Pentru aceasta minunata prajitura m-am inspirat de la Gaby si careia ii multumesc. A iesit o super bunatate! :-*

Ingrediente

Pt. foi:

  • 9 albusuri
  • 9 lg zahar
  • 9 lg nuca macinata
  • 3 lg faina
  • 3 lgt praf de copt

Crema:

  • 9 galbenusuri
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 2 lg cu amidon alimentar
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt gras
  • 50 g nuca de cocos
  • 50 g stafide aurii
  • 50 g ciocolata amaruie tocata
  • 1 lg esenta rom
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 1 lg lapte

Mod de preparare

Foile: Pentru o foaie am folosit 3 albusuri batute spuma cu un praf de sare. Se adauga pe rand cele 3 lg de zahar si se mixeaza pana se obtine o spuma tare. Intr-un bol se amesteca cele 3 lg de nuca macinata cu 1 lg faina si 1 lgt praf de copt. Se toarna peste spuma si se amesteca cu miscari usoare pana la incorporare. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt (dimensiunea tavii este de 23 x 33 cm) si se toarna compozitia. Se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul cu scobitoarea (in jur de 20-25 de minute). 

Se procedeaza la fel si cu celelalte doua foi. In timp ce se racesc foile, se pregateste crema.

Crema: Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pudra vanilat si amidonul. Se toarna laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi se pune pe foc mic si se lasa sa fiarba pana se ingroasa ca o budinca. Se ia de pe foc si se adauga untul. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la racit. 

Stafidele se spala si se pun intr-un vas mic peste care se adauga esenta de rom. Se lasa cateva minute, apoi se scurg.

Dupa ce s-a racit bine crema, se imparte in trei parti egale. Intr-o parte se adauga nuca de cocos, in alta stafidele imbibate cu rom, iar in ultima ciocolata amaruie tocata mai marunt. Se omogenizeaza bine fiecare crema si se lasa deoparte.

Pe un platou se asaza prima foaie. Se unge cu crema cu cocos. Se pune al doilea blat, se unge cu crema cu stafide. Ultima foaie se unge cu crema cu ciocolata.

Intr-o craticioara mica se pune ciocolata cu laptele la incalzit pana ce aceasta se topeste. Se stropeste prajitura cu ciocolata topita, apoi se da la rece. Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si se serveste.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Intercontinental" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (35)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura intercontinental

Postat de miremirc

Desert prajitura intercontinental

Foi: mixam spuma albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul, iar la sfarsit nucile macinate amestecate cu faina. Aceasta compozitie se imparte in 3 parti si se coc 3 foi intr-o tava...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.01.2018, 19:42
Excelent!
la 28.01.2018, 19:59
la 28.01.2018, 19:59
la 28.01.2018, 20:13
buna buna
la 28.01.2018, 20:38
O, ce prajitura frumoasa si delicioasa!

Vezi toate comentariile (35)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking