Ingrediente
- 5 mere frumoase
- 70 g de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 oua la temperatura camerei
- 10 cl de lapte
- 20 g de unt topit
- 40 g de zahar
- vanilie esenta sau pudra
- 1 lingurita pudra de scortisoara
Mod de preparare
Incalziti cuptorul la 180°C.
Intr-iun castron bateti ouale intregi cu zaharul si vanilia timp de 5 minute pana-si tripleaza volumul.
Adaugati treptat laptele, untul topit si racit si faina amestecata cu praful de copt.
Curatati merele, indepartati cotorul si taiati-le in 4.
Taiati-le in felii foarte subtiri, la robot sau mandolina.
Puneti-le imediat in compozitia pregatita pentru a nu se inegri si inrobati-le bine.
Adaugati scortisoara si amestecati.
Ungeti cu unt vasul (20/30 cm) sau forma si presarati zahar.
Varsati compozitia.
O puteti umple pana la bord lasati numai 5 mm.
Coaceti la 180°C timp de 40- 45 minute.
Lasati sa se raceasca si decorati cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura invizibila, cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|