Desert prajitura iubitorilor de lapte

Postat de CofetariiBucatari in Prajituri
24 Aug 2017 | 4471 vizualizari
Desert prajitura iubitorilor de lapte

Fii Chef inspirat! M-am hotarat sa particip la acest minunat concurs cu o reteta inspirata din https://www.bucataras.ro/retete/desert-prajitura-felie-de-lapte-82964.html NUMITA Prajitura felie de lapte. Sper ca retata mea reinterpretata sa va placa mult.,,Prajitura iubitorilor de lapte''

Ingrediente

  • Blat:
  • 6 oua
  • 150 grame zahar tos
  • 60 mlilitri ulei
  • 70 mililitri lapte
  • 3 linguri zahar vanilat
  • o esenta de rom
  • 120 grame de faina
  • 4 linguri cacao
  • 5 grame praf de copt
  • putina sare
  • Crema:
  • 280 mililitri lapte
  • 2 linguri de faina
  • 100 grame zahar pudra
  • 250 grame mascarpone
  • 30 mililitri apa rece
  • un tub de frisca hulala (250 grame)
  • o esenta de vanilie

Mod de preparare

Blatul: Separam galbenusurile de albusuri. Amestecam zaharul tos cu cel vanilat si il adaugam treptat peste galbenusuri, dupa ce am adaugat tot zaharul, continuam sa mixam galbenusurile pana cand isi vor dubla volumul si vor deveni o crema spumoasa, deschisa la culoare. Adaugam peste compozitie uleiul, putin cate putin si amestecam ca la maioneza. Apoi adaugam laptele si continuam sa amestecam. Vom adauga esenta de rom si vom amesteca in continuare, apoi vom adauga faina, cacaua si praful de copt. Vom amesteca totul cu o spatula pana cand vom obtine o crema omogena. Intr-un bol vom mixa albusurile cu sarea pana vom obtine o bezea tare si lucioasa. Vom pune treptat bezeaua peste compozitie si vom amesteca cu o spatula. Vom pune compozitia la copt intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu o folie de copt, timp de 20 de minute, la o temperatura de 180 grade C. Cand blatul s-a copt, il vom lua din cuptor si il vom lasa la racit, apoi il vom taia, pe orizontala in doua foi egale.

Crema: Amestecam cu un tel laptele, zaharul si faina. Le punem pe foc, iar pana compozitia se va ingrosa vom pune gelatina in apa si o vom lasa la hidratat. Dupa ce crema s-a ingrosat, o luam de pe foc si o lasam la racit 10 minute, apoi punem gelatina hidratata si amestecam foarte bine. Turnam crema intr-un bol, pe care il acoperim cu o folie de plastic si o lasam la racit. Intr-un alt bol,  vom pune frisca din tub (Frisca trebuie sa fie din frigider, iar inainte de a o consuma trebuie sa scuturam bine tubul) si o vom amesteca cu mascarponele. Amestecam cele doua creme impreuna cu esenta de vanilie. Apoi asamblam prajitura, turnam crema peste prima foaie de blat, apoi o acoperim cu cealalta foaie. Punem prajitura la frigider pentru patru ore.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura iubitorilor de lapte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Postat de mirela0911

Desert spirale cu ciocolata si nuca

Intr-un bol se cerne faina, se pune intr-o parte sarea si in mijloc se face o gropita. Se pune lingurita de zahar si drojdia. Se toarna cei 100 ml lapte caldut, se amesteca usor doar in gropita si...

Citeste continuarea

Mini guguluf cu cocos

Postat de caroline

Mini guguluf cu cocos

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.Adaugam zaharul si mixam pina cand devine o compozitie tare si lucioasa. Galbenusurile se freaca cu ulei si se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.08.2017, 18:58
Bună prăjitură... Și mă bucur că ai intrat în concurs! Succes!
la 24.08.2017, 19:10
la 24.08.2017, 19:12
la 24.08.2017, 19:19
O prăjitură pe gustul meu!
la 24.08.2017, 20:23
Foarte faina si buna!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking