Ingrediente
- 500 gr faina
- 2 oua
- 200 gr unt 82%
- 1 lingurita bicarbonat
- 1 lingura otet
- un praf de sare
- 200 gr nuca macinata
- 150 gr zahar
- gem de caise
- gem de portocale, reteta aici https://www.bucataras.ro/retete/gem-de-portocale-92129.html
- 1 ciocolata neagra+2 linguri lapte ptr decor
Mod de preparare
Pregatim foile.
Cernem faina intr-un castron. Facem la mijloc o adancitura in care punem ouale, sarea, untul, bicarbonatul si otetul. Framantam un aluat nelipicios pe care il impartim in 4 parti egale, din care vom intinde pe rand 4 foi.
Intindem prima foaie, o asezam in tava pe hartie de copt, o intepam cu o furculita din loc in loc si o ungem cu gemul de caise. Amestecam nucile macinate cu zaharul si presaram o treime.
Continuam cu a doua foaie pe care o ungem cu gem de portocale, apoi presaram zaharul cu nuci, punem cea dea treia foaie pe care o ungem cu gem de caise, nuci si zahar, apoi ultima foaie.
O intepam cu furculita si dam tava la cuptorul preincalzit aproximativ 50 de minute pana se rumeneste frumos. Lasam prajitura sa se raceasca. Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura racita, apoi presaram nuca mnacinata.
Portionam prajitura in momentul servirii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|