Ingrediente
- 400 g nuca
- 300 g crema de ciocolata
Pt. blat:
- 10 albusuri
- 10 lg zahar
- un praf de sare
- 5 lg pesmet
- 5 lg nuca macinata
- 2 lg rase de faina
- 10 g praf de copt
Pt. crema:
- 900 ml lapte
- 3 plicuri budinca vanilie
- 250 g zahar
- 3 galbenusuri
- 300 g unt
- 2 lg crema de ciocolata
- 80 g nuca macinata
Mod de preparare
Nuca se prajeste usor si se taie apoi bucatele mai mici. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aranjeaza nuca pe fundul tavii.
Blatul: Albusurile (am avut 7 albusuri la congelator si inca trei am mai pus) se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pe rand, mixand bine dupa fiecare. Separat, se amesteca nuca macinata cu faina, pesmetul si praful de copt. Se toarna in doua reprize, peste albusuri si se amesteca cu miscari usoare pana se incorporeaza. Se toarna compozitia peste nuca din tava, se niveleaza si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, cca .15-20 de minute.
Dupa ce s-a copt, se scoate tava din cuptor, se rastoarna blatul pe un platou, se dezlipeste usor hartia de copt si se unge cu crema de ciocolata cat este fierbinte pentru a se intinde usor. Se lasa la racit.
Crema: Se pun 600 ml lapte impreuna cu zaharul pe foc. Se lasa sa atinga punctul de fierbere. Intre timp, restul de lapte se amesteca cu praful de budinca, apoi se toarna peste laptele fierbinte si se amesteca pana se obtine o crema consistenta. Se lasa sa se raceasca.
Untul, la temperatura camerei, se mixeaza bine, apoi se adauga cate putin din budinca si se omogenizeaza bine. Se imparte in doua parti egale. O parte ramane asa, in cealalta, se adauga crema de ciocolata si nuca macinata. Aceasta crema se intinde peste blat, iar deasupra se pune crema galbena.
Se da la rece pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Kinder" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (31)
|