Desert prajitura kinder pingui

Postat de Criss in Prajituri
29 Apr 2016 | 30062 vizualizari
Desert prajitura kinder pingui

Prajitura Kinder Pingui este foarte apreciata de copii (si nu numai). Cand a aparut la noi pe piata, Alex era micut dar stiu ca aproape zilnic imi cerea "pinguin". Ii placea la fel de mult si Felia de lapte tot de la Kinder dar si batonul Dots. Ii plac in continuare, desi a crescut si a devenit (aproape) barbat, astfel ca azi am incercat sa reproduc celebra prajitura.  Pe net gasiti multe variante ale acestei prajituri, in esenta fiecare varianta a pornit de la reteta Laurei Laurentiu, apoi pe parcurs fiecare si-a creat intr-un fel propria varianta. Eu am sa va scriu pas cu pas cum am procedat. Desi pare complicat, va asigur ca nu e deloc asa, e o prajitura destul de simpla si nici nu va ia mult timp.

Ingrediente

  • 1 foaie:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura lapte
  • 4 linguri rase faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 lingura gris
  • 1/2 plic praf de copt
  • Crema:
  • 1 cutie 397 g lapte condensat
  • 350 ml frisca (eu am pus 200 naturala si 150 Meggle)
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura miere de albine
  • 1 plic gelatina
  • 100 ml lapte
  • Glazura 1:
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 80 ml frisca lichida
  • Glazura 2:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 80 g ciocolata cu lapte
  • 120 ml frisca lichida

Mod de preparare

Foi: Se separa ouale si albusurile se bat spuma. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul, pana cand se topesc cristalele de zahar. Separat se amesteca ingredientele uscate (faina, cacao, gris, praf de copt) si se pun peste galbenusurile spumate. Se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza. Compozitia va fi destul de vartoasa. Se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca cu o spatula sau o lingura de lemn pana cand albusurile se inglobeaza perfect. Compozitia se toarna intr-o tava 25x35 cm tapetata cu hartie de copt si se coace foaia aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit, la foc mic. Se scoate apoi cu tot cu hartie de copt si se lasa sa se raceasca.

Procedam la fel si pentru cea de-a doua foaie. Foile vor fi destul de subtiri, dar asa trebuie sa fie la aceasta prajitura. Daca vreti totusi niste foi mai groase, coaceti-le intr-o tava ceva mai mica, de 20x30 cm.

Crema: Gelatina se hidrateaza in 50 ml lapte. Frisca se bate spuma impreuna cu zaharul vanilat. Se adauga laptele condensat si mierea si se omogenizeaza. Laptele ramas se infierbanta si se amesteca cu gelatina hidratata, pana cand aceasta se dizolva, apoi se adauga la crema si se amesteca repede pana la omogenizare.
Peste prima foaie se pune jumatate din crema si se pune prajitura in frigider pana pregatim glazura.


Glazura 2: Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau in cuptorul cu microunde, se adauga frisca lichida si se amesteca pana la omogenizare. Glazura obtinuta se intinde peste crema. Se pune din nou prajitura in frigider pana cand se intareste glazura, apoi se pune restul de crema si se niveleaza frumos, apoi peste crema se pune cea de-a doua foaie. Peste a doua foaie se pune glazura 2, pe care o preparam la fel ca si glazura 1.


Prajitura se tine in frigider minim doua ore, dupa care se poate taia cu un cutit ascutit. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura kinder pingui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Desert prajitura Kinder Pingui

Postat de comanligia

Desert prajitura Kinder Pingui

Blat : Se freaca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga apa, uleiul, faina, cacaua si praful de copt, se amesteca bine toate si la final se pun albusurile batute spuma. Se unge tava cu unt si...

Citeste continuarea

Desert prajitura Kinder Pingui

Postat de leoflori

Desert prajitura Kinder Pingui

Glazura 1:  Toate ingredientele se amesteca pe foc (eu am pus la bain-marie), topindu-le fara a le fierbe. Se lasa la racit la temperatura camerei. Glazura 2:  se face la fel ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.04.2016, 08:31
foarte frumoasa si tare delicioasa!
la 29.04.2016, 08:32
Arata minunat
la 29.04.2016, 08:41
Arata frumos!
la 29.04.2016, 08:54
excelenta!
la 29.04.2016, 09:04
;-bd

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking