Desert prajitura krem a la krem cu mascarpone

Postat de ela in Prajituri
20 Mai 2015 | 62089 vizualizari

Nu am mancat niciodata ceva mai pufos si mai cremos....nu stiu daca a iesit asa de la xylitol ....am mai facut prajitura in diferite variante, chiar si cu fructe, dar niciodata nu a iesit asa de buna...am repetat-o de doua ori intr-o saptamana...am avut si oua proaspete de tara Am mai facut varianta cu mascarpone si este mai buna decat reteta de baza,cea cu frisca si crema ole la plic. Si cu fructe este si mai delicioasa! Oricum, cred ca xylitolul a avut un rol determinant in prajitura. Dar se poate face si cu zaharul obisnuit. Xylitolul sau zaharul din mesteacan este un indulcitor natural care se gaseste in coaja mesteacanului, dar si in diferite fructe si legume. Poate inlocui cu succes zaharul din alimentatie. Xylitolul are valaorea energetica mai mica decat zaharul, doar 2,4KCAL/G si putere de indulcire egala cu acesta. Este stabil la coacere, fierbere sau congelare. Se dizolva usor in toate mancarurile si bauturile. Se recomanda la prepararea alimentelor, la indulcirea bauturilor, prajiturilor, deserturilor, preparatelor calde sau reci, lichiorurilor, compoturilor. Xylitolul nu se framanta si nu este potrivit pentru alimentele care contin drojdie. Xylitolul nu se caramelizeaza. Eu am cumparat xylitolul la cutie SLY, de la Auchan si a costat cam 21 lei 400g. Mi-a fost teama sa il folosesc in blat dar m-am riscat. Este putin mai dulce decat zaharul dar nu cu mult si are un gust tare bun.

Inapoi la reteta

Comentarii (30)

la 20.05.2015, 13:56
Super
la 20.05.2015, 14:29
Tare buna!!
la 20.05.2015, 15:33
Iote la ea ce se kremuieste si mascarponeste....
la 20.05.2015, 15:40
Arata foarte praji. Nu ii schimba gustul xylitolul, Ela? Eu am incercat cu un indulcitor si am sesizat gustul. Poate ca-s eu mai...mofturoasa.
la 20.05.2015, 18:52
arata grozav!
la 20.05.2015, 20:21
Vreau si eu o bucatica, prea bine arata!
la 20.05.2015, 20:44
Irina,are un gust tare bun,nu simti ca nu este zahar,nu se compara nici cu gustul steviei
la 20.05.2015, 21:09
Buna prajitura!
la 22.05.2015, 12:12
Delicioasa!
la 25.05.2015, 10:04
Interesanta reteta si-mi place ... de retinut ; eu o voi face tot cu fructoza , neavand de unde sa iau Xylitol .

la 31.05.2015, 07:20
la 11.02.2016, 12:49
la 26.06.2018, 17:59
Cu ce se poate inlocui crema la plic?
la 26.06.2018, 22:36
Nu cred ca se poate inlocui cu altceva,nu ar mai fi acelasi lucru
la 30.03.2024, 17:36
Ce dimensiuni are vasul termorezistent in care faceti prajitura?

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking